Gönderen Konu: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek  (Okunma sayısı 13757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gleam

  • Üye
  • ****
  • İleti: 247
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #15 : 27 Mart, 2014, 11:12:33 »
Satışları siz denetleyemediğiniz sürece bu +- puanlama işi çok gereksiz.Burada bu polemiklerin yaşanma sebebide bu zaten.Burası e-bay değil sadece bir forum ortamı asıl amaç alışveriş değil bilgi ve fotoğraf paylaşmak olduğuna göre o +- olayını rafa kaldırmakta yarar var.
Yoksa herhangi bir nedenden dolayı araları bozulmuş kişiler yada sıkı dostlar tarafından her iki yönde istismara açık bir uygulama olduğunu düşünüyorum.Amacım tartışmak değil sadece düşüncem bu yünde o kadar.
Herkese selamlar.

Çevrimdışı OnurD.

  • Üye
  • ***
  • İleti: 61
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #16 : 27 Mart, 2014, 11:36:48 »
Konuyu gorunce garipsedim acikcasi. Ben kendisini sitede yonetici vs. saniyordum Ibrahim Beyin. ilk konu actigimda bile ilk kendisi cevap vermisti.
insanlarin zevk alarak ve mutlu olarak girdikleri bir forumu ayakta tutmak icin en on saflarda yer alan birine verilen arti puanlar sorgulanmamali. Ben genelde tapatalk kullandigimdan eksi yada arti gibi seyler dikkatimi cekmedi. nasil yapilacagini simdiye kadar cozmus olsaydim en az 5 tanede benden artisi vardi :)



via Note2


Çevrimdışı Tuyuncu

  • Üye
  • ***
  • İleti: 130
  • Şehir: Gümüşhane
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #17 : 27 Mart, 2014, 12:07:05 »
Sevgili Bahattin forumda en çok sevdiğim insanlardan birisin lütfen gereğini yap bu problem seni de zor durumda bırakıp senin de sinirlerini bozmakta biliyorum lütfen banada kırılma İbrahim bey yada herhangi biri bu polemiğe sebep olsaydı tekar aynı tepkiyi verirdim elimden geldikçe objektif olmaya çalışıyorum... PentaxTürk gerçekten iyi bir aile böyle küçük meselelerle hiçbir abimize yada kardeşimize cephe olmak istemem...

Çevrimdışı ucam1

  • Üye
  • *****
  • İleti: 993
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Eskişehir
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #18 : 27 Mart, 2014, 13:33:05 »
nolmuş yahu pozitifi negatifi sadece 1 defa kullandım ne işe yarar bu pozitif negatif madem güven göstergesi forumda paylaşılan konular için beğen butonu konulsun böylece pozitif puanları yükselmez


Çevrimdışı zaferguler

  • Üye
  • ****
  • İleti: 281
  • Elde Var Ben
  • Şehir: Ankara
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #19 : 27 Mart, 2014, 13:52:27 »
Foruma girdiğimde şaşkınlığıma dayanamayıp sabahın 3'ünde yorum yapma gereksinimi duydum...

Bu forumdaki güven algısını başka bir yerde bulmak zor... Bu algı hem forum yönetimi hem kullanıcı kitlesi tarafından basit polemikler ile ciddi anlamda zarar görür...

Ben belki sizin kadar uzun süredir aranızda olmayabilirim ancak adını vermek istemediğim birkaç sağlam ajansta web tasarım-grafik tasarım-medya içerik yöneticiliği yaptım. Deneyimlerimden yola çıkarak bu tarz polemikler forum yönetimini zor durumlara düşürürken kullanıcı kitlesini cepheleştirir.

Forumda artı eksi algısına bakılmamalı bFeel ile aramda defalarca gerçekleşmiş olan ekipman transferi meydana gelmiştir lakin bu zamana kadar bfeel e herhangi bir olumlu yada olumsuz puan vermemişimdir. Bu puanlamayı yapmamam sevgili Bahattini dolandırıcı yada daha az güvenilir kılıfına sokuyorsa bu puanlama sisteminin yararından çok zararı olacağını bilmenizi isterim.

İbrahim bey ile aramızda çok bir sohbet olmadı lakin kendisini uzaktan takip ederim yorumlarıyla forumda karşılaşmak zor değil sürekli ekipman değiştirdiğini ve deneyimli bir bey olduğu izlenimini algılamak zor değil.

PentaxTürk algısı en başta bana güveni ve bilinçli kullanıcıyı ifade ediyor. Bahsi geçen bu tarz polemikler hem güveni hemde bilinçli kullanıcıyı kaybetmemize neden olacak ise sevgili Bahattin'den pozitif ve negatif puan sisteminin kaldırılmasını yerine yeni kullanıcıya güven vermesi esasında alışveriş puanlarının daha etkin bir şekilde kullanılmasını talep ediyorum...

Arkadaşlar, aranızda helalleşin de sorun ortadan kalkasın
biz küçük bir camiayız, bu tip polemiklere gerek yok

bu +/- daha önce de dava oldu, demek ki bizde işe yaramıyor
Baha kardeşim, sen bunu pentaxforums gibi yap bence, olsun bitsin
orada sadece "like" ve "feedback score" var
daha tutarlı gözüküyor

+1

Çevrimdışı ciga

  • Üye
  • ***
  • İleti: 88
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #20 : 27 Mart, 2014, 15:11:58 »
Öncelikle itasdemir nickli arkadaşın pozitif yada negatif puanları beni hiç ilgilendirmiyor,
ülkemizde pentax markasının diğer markalara göre daha küçük bir pazar payı olduğunu herkes biliyor ve dolayısıyla bireylerin  ikinci el ya da sıfır alım satımlarında birbirini tanıması daha kolay, gerek pentax kullanan arkadaşlarımızla olan sohbetlerimzde gerekse forumda eski konularda bu küçük pazarda  güven konusunda hassasiyet göstermemiz gerekliliğine değinmiştik.Dolayısla olay çekirge hesabına dönüşür.Bu nedenlerle itasdemir yahut başka bir kullanıcının artı yada eksi puanları benim için pek önemli değil.

Daha önce fotoğraf üstüne ve farklı konulardaki forumlarda yöneticilik yaptım, bu iş sanılanın aksine oldukça zordur.Forumun günlük işleyişini biryana bırakın insanlarla uğraşmak hepsinden zordur.Baha'nın bu görevi layıkıyla yaptığına inanıyorum.Son zamanlarda foruma ne zaman girsem itasdemir nickli arkadaşın herhangi bir konuyla ilgili herhangi bir yorumuna rastlamamak neredeyse imkansız.Açılan her satış konusunda istenilen her yardımda sağolsun bir fikri var.Forumların amacının bilgi paylaşımı olduğunu gözönüne alırsak forumlarda bilgi kirliğiğinin minimum olması forum üyelerinin yararınadır , bu durumda gerçekten emin olunan konularda yorum yapılması hem forum üyeleri hemde yöneticileri adına mühimdir.Açtığınız konunun yedinci sekizinci yorumlarında bile konunun tamamen dışında bir sohbet var.Forumda kalın veya forumu terkedin o sizin kararınız ama çocuğunuz olacak yaşta olduğunu iddaa ettiğiniz  bir kişiyle özel yazışmalarınızı buraya aktarmanız olsun (ki bu çocuk yönetici), açtığınız ilanları yukarıda göstermek adına yaptığınız gel vatandaş gel tarzı ilginç yorumlarınız, pentaxtan vazgeçip başka markaya geçiş yapmanız ertesi gün ondan vazgeçip geri dönmeniz arabanızı satmanız ev almanız vs vs. bu gibi konular beni ve benim gibi düşünen birçok kişiyi ilgilendirmiyor.Sonuç odaklı net bilgiler bilgi kirliliğinin önüne geçecektir.

Çevrimdışı Baha

  • Admin
  • Üye
  • *****
  • İleti: 3.787
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Hatay
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #21 : 27 Mart, 2014, 19:04:14 »
Gerek site sohbet kutusu, gerek ise başlık altında yazılanlardan dolayı bir cevap hakkımın doğduğuna inanıyorum. Çünkü olayın geldiği boyut foruma bizlere yakışır boyut değil. “Pozitif Negatif Puan” olayı bu boyuta gelir mi? Geldi…

Eski forum üyelerimiz, şuan ki üyelerimiz, forum işleyişi gibi bazı konulara değinmek istiyorum:

1-) Puan Skalası kaldırılsın denildi. Daha farklı başlıklar altında da bu tarz konuşmalar olmuştu. Uygulamanın gerekliliği konusunda sanıyorum herkesle aynı fikirdeyiz ama işleyişi konusunda sıkıntının olduğu da bir gerçek. Ya tamamen kaldırılmalı daha farklı bir sistem gelmeli yada like/dislike tarzı mesaj başına bir uygulama gelmeli. PentaxForums örneği “feedback score” da olabilir. Şuan bu konu üzerinden projelerimiz mevcut. Hayata ne zaman, ne şekilde geçeceği konusunda istikrar yok. Ancak dediğim gibi alternatif fikirler var. Sistemin iyi/kötü yönlerini tarttığımda şuan için bu sistemin bir süre daha devam etmesini ve bu konuda sabırlı anlayışlı olmanızı bekliyorum.

2-) Alışveriş puanı sistemimiz var ve o ayrı bir dünya. Orada takip yapmıyoruz ancak üyeler birbirine “olumlu çekimser olumsuz” puan verirken konu başlığını ve detaylı yorumlarını da paylaşıyorlar.



Bu iki madde başlık altında geçen konuşmalarda kritik noktalardı. Gelelim sohbet kutusunda cereyan eden işin hoş olmayan boyutuna:

3-) Sansür uygulamasından bahsediliyor. Lütfen, bu çok demodeleşmiş bir bahane. Başlık altında konu bütünlüğünü bozan “objektif sohbeti, gövde sohbeti, buluşalım görüşelim” tarzı mesajlar silindi sadece. Site sohbet kutusunda içeriği tahmin edebileceğiniz gibi kızgınlık olan 27.03.2014 tarihli 00:10 saatli mesajlar ise tüm gece isteğim doğrultusunda durduktan sonra sabah 09:00 civarı site huzurunu korumak adına kaldırılmıştır. Başka istisna olmaksızın tüm mesajlar durmaktadır. Bu mesaj yayınladıktan sonra sohbet kutusu temizlenecektir. Sohbet kutusunun eksiksiz ve sansürsüz ekran görüntülerini üyelerin ve ziyaretçilerin görmesi açısından başlığa ekleyeceğim.

4-) bugra_71 adlı üyeye yazdığı cevap tamamen hayal ürünüdür. itasdemir adlı üyenin e-posta üzerinden bana atmış olduğu birden çok mesaj mevcut. Ve mesajlar bu konu üzerine, dün, üyenin forumda 4 gün süre ile mesaj atması engelledikten sonra tarafıma atılmıştır. Bu konuya da itiraz edilecekse ekran görüntüsü yayınlayabilirim.

5-) Bahsi geçen adr, ercan69, fatihtekin88, gokhanakarsu nickname sahibi üyeler ve Serdinç, Burak adlı üyelerimiz ile ilgili söylenenler gülünç, ucuz. İnsanları birbirine kırdırmaya çalışma gayretinin hiçbir toplumda hoş karşılanacağını düşünmüyorum.

6-) Sohbet kutusunda itasdemir tarafından iddia edilen “… iki tane mesaj dana var baha ile aramızda onları da yazmıştım konuya ama hemen sildi” yargı KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİLDİR.



itasdemir nickname sahibi üyenin forumumuza girişi süresiz engellenmiştir. Yönetim birimimize bildiri geçtim. İyi ihtimalle engelleme 120 gün olarak değiştirilebilir. Tüm forumdan kişisel ricam, lütfen başlık altında propaganda boyutuna kaçan kişisel, taraftar mesaj paylaşımı yapmayınız. İyi niyet/kötü niyet bilemiyorum ancak İbrahim bey tarafından, PentaxTürk Info hesabına gönderilmiş bir teşvik mesajı mevcut. Başlık, güvenlik amaçlı 7/24 bilgilendirme servisine eklenmiştir.

Anlayışınız için teşekkür ederim.


E-Posta Zaman Dilimi: (UTC-08:00) Pasifik Saati (ABD ve Kanada)
TSİ: 17:49





-1-



-2-



-3-



-4-



-5-



-6-






« Son Düzenleme: 27 Mart, 2014, 19:20:12 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı zeda3000

  • Üye
  • ****
  • İleti: 192
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #22 : 27 Mart, 2014, 20:19:33 »
Su sitedeki uyeler 14-15 yasinda ergenler grubu olsa hadi anlayacam .

Ama bir web sitesinin size + puan vermis - puan vermis diye tartismanin yapilmasi cidden komik. Ciddi ciddi sidik yarisi bu. Bunu nasil bu kadar ciddiye aliyorsunuz saka gibi geliyor bana. Insan nasil kaptiyor kendini bukadar sanal olguya.

Is basvurusunda da CV nize yazacakmisiniz benim PentaxTurk te +100 puanim var diye :) Belki ise yarar....

Boymu kisaltiyor yada uzatiyor bu arti/eksi puanlar anlamadimki. ???

Birinin durustlugunu , insanligini , dostlugunu , saygisini anlamak icin Pentax turk sitesindeki puanlamaya mi bakmak lazim.?

Insanlarin bos vakti cok sanirim... Ugrastiklari seylere bak.




Çevrimdışı KAKIRMAN

  • Üye
  • ***
  • İleti: 129
  • L'amore è diverso in italiano
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #23 : 27 Mart, 2014, 22:27:59 »
Gereksiz bir tartışma... Haydin fotoğraf çekmeye gidin ...

Mezarlıktan tepetakla gönderildi.

Pentax K-7
|Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 WR| |Pentax M-50mm f1.7| |Tamron SP AF90mm F/2.8 Di| |Benro Magnesium Tripod|
http://www.flickr.com/photos/kakirman/

Çevrimdışı Peker N.Burak

Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #24 : 27 Mart, 2014, 23:08:36 »
Su sitedeki uyeler 14-15 yasinda ergenler grubu olsa hadi anlayacam .

Ama bir web sitesinin size + puan vermis - puan vermis diye tartismanin yapilmasi cidden komik. Ciddi ciddi sidik yarisi bu. Bunu nasil bu kadar ciddiye aliyorsunuz saka gibi geliyor bana. Insan nasil kaptiyor kendini bukadar sanal olguya.



Kesinlikle. Saçma sapan zırvalar. Bu 14-15 yaşındaki lise çocuklarının facebook'da '' beğen, paylaş, duvarındayım '' hesabı gayet ucuz ve kalitesiz işler.

İsmimin bir siteye küsmüş olarak adledilmesine açıkcası kızdım.

Açıklık getireyim! '' Ben bu veya diğer foruma pentax alemindeki kullanıcıların genelde uğraşmadığı veya bilmediği ( manipülasyon, strobist vb teknikler içeren ) fotoğraf çalışmaları yükledim, şakşaktan başka birşey görmedim yorumlarda. Bir kişi de bana yazıp da, '' hocam, arkadaşım, şunu nasıl yaptınız, bu teknik nedir, şu nasıl oluyor diye sormadı. Ee bende baktım ki merak eden, öğrenmek isteyen kimse yok.. O zaman burdaki adamlar benim çalışmama iyi dese n'olur, kötü dese n'olur. Ne uğraşacam fotoğraf ekle, yükle, paylaş dedim ve paylaşımı durdurdum.

Ancak bu siteye ve diğer bütün sitelere aynı aktifliğimle, düzenli olarak girmeye devam ediyorum. Hiçbir siteye küsmüşlüğüm, başka bir tarafa kaymışlığım yada bir taraf olmuşluğum yok. Herkes bilsin.
FotoKolik Photography Studio ; www.fotokolik.org

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

Çevrimdışı Lupara

  • Üye
  • *****
  • İleti: 762
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #25 : 27 Mart, 2014, 23:27:15 »
Galiba bardagi tasiran son damla benim.

Bu konu silinmeli. Aksi taktirde icinden cikilmaz bir durum olur. Bfeel ve itasdemir sorunlarini pm ile cozsunler yada cozmesinler

Çevrimdışı Tuyuncu

  • Üye
  • ***
  • İleti: 130
  • Şehir: Gümüşhane
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #26 : 28 Mart, 2014, 00:55:39 »
Topik nedir? Yorumlar nedir... Anasınıfı yönetmek çok daha kolay olmalı Bahattin sabırlar dilerim

Çevrimdışı JoRDaN

  • Üye
  • *****
  • İleti: 1.421
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
  • Şehir: Outside of Turkey
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #27 : 28 Mart, 2014, 01:59:39 »
Arkadaşlar lütfen bitirelim mi bu konuyu? Konu başlığı ile ilgili herhangi bir durum yok artık olay başka şeylere kayıyor. Ben anlamıyorum bu pozitif negatif şeyi gerçekten geçenlerde de bunun konusu açıldı. Forum ortamındayız arkadaşlar bu +'lar veya - ler çok bir işe yaramıyor inanın gerçek hayatta + larınız fazla olunca güzel fotoğraf çekemiyorsunuz - leriniz fazla olunca size dışarıda fotoğraf işi falanda vermiyor değil.  Burası Fotoğraf Paylaşım Forum'u detaylara takılıp insanları forumlara küstürüyoruz. Paylaşım yapan bilgi veren insanları bu tarz yazılanlardan dolayı uzaklaştırıyoruz. Ben artık çok fazla bakamıyorum bile hem yoğunluktan hem çok fotoğraf çekemiyorum artık ama hergün girer bakarım neler olmuş ne var ne yok diye ilgili konu başlığını gördüğüm anda içine girer içinde neler olup bittiğini öğrenirim. Burda her üye aynı haklara eşittir. Bu ister 9000 tane + sı olsun ister 9000 eksi puanı olsun. Şahsen ben Pentax camiasında hiç bir zaman bu + / - e bakarak insan değerlendirmedim. Bir şey mi alacağım tanıdığım veya tanıdığımın tanıdığından alırım ki zaten Pentax camiasında çoğu birbirini tanıyor veya tanıyanının bir arkadaşı falan çıkabiliyor. Bu kadar az mevcutta olayların çıkmasına anlam veremiyorum. Tabii ki bazı insanlar birbirini çekemeyecek bu gayet normal ama yorum yapma onun yazdığı yere veya onunla ilgili şeyler söyleme. Böylelikle kimse sana ne sataşır ne laf atar.  Artık insanlar fotoğraf çekmiyor sadece sidik yarıştırıyor. Yazılanları görünce ağzım açık kalıyor inanın hakaret kötü sözler falan okuyunca.

Lütfen arkadaşlar bu tartışmalara bir son verilmeli. Ve bence "itasdemir" in susturulma cezası almasını desteklemiyorum. Sadece o üyenin değil hiç bir üyenin almasını istemem. Tabi ki forum'un düzeyini bozan insanlar hariç! Fakat gerçekten güncel olan insanları uzaklaştırmak olmuyor. Zaten forumda aktif olan konulara cevap veren çok az kişi kaldı diğer insanlar sadece seyirci olarak davranıyor bunların içlerinde bende varım! 


Umarım verilen cezalar ve oluşan sorunlar kısa süre içinde halledilir.

İyi forumlar herkese.

Hikmet SiR
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı kemal

  • Üye
  • *****
  • İleti: 573
  • http://500px.com/KemalYazc
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #28 : 28 Mart, 2014, 07:39:43 »
Arkadaşlar lütfen bitirelim mi bu konuyu? Konu başlığı ile ilgili herhangi bir durum yok artık olay başka şeylere kayıyor. Ben anlamıyorum bu pozitif negatif şeyi gerçekten geçenlerde de bunun konusu açıldı. Forum ortamındayız arkadaşlar bu +'lar veya - ler çok bir işe yaramıyor inanın gerçek hayatta + larınız fazla olunca güzel fotoğraf çekemiyorsunuz - leriniz fazla olunca size dışarıda fotoğraf işi falanda vermiyor değil.  Burası Fotoğraf Paylaşım Forum'u detaylara takılıp insanları forumlara küstürüyoruz. Paylaşım yapan bilgi veren insanları bu tarz yazılanlardan dolayı uzaklaştırıyoruz. Ben artık çok fazla bakamıyorum bile hem yoğunluktan hem çok fotoğraf çekemiyorum artık ama hergün girer bakarım neler olmuş ne var ne yok diye ilgili konu başlığını gördüğüm anda içine girer içinde neler olup bittiğini öğrenirim. Burda her üye aynı haklara eşittir. Bu ister 9000 tane + sı olsun ister 9000 eksi puanı olsun. Şahsen ben Pentax camiasında hiç bir zaman bu + / - e bakarak insan değerlendirmedim. Bir şey mi alacağım tanıdığım veya tanıdığımın tanıdığından alırım ki zaten Pentax camiasında çoğu birbirini tanıyor veya tanıyanının bir arkadaşı falan çıkabiliyor. Bu kadar az mevcutta olayların çıkmasına anlam veremiyorum. Tabii ki bazı insanlar birbirini çekemeyecek bu gayet normal ama yorum yapma onun yazdığı yere veya onunla ilgili şeyler söyleme. Böylelikle kimse sana ne sataşır ne laf atar.  Artık insanlar fotoğraf çekmiyor sadece sidik yarıştırıyor. Yazılanları görünce ağzım açık kalıyor inanın hakaret kötü sözler falan okuyunca.

Lütfen arkadaşlar bu tartışmalara bir son verilmeli. Ve bence "itasdemir" in susturulma cezası almasını desteklemiyorum. Sadece o üyenin değil hiç bir üyenin almasını istemem. Tabi ki forum'un düzeyini bozan insanlar hariç! Fakat gerçekten güncel olan insanları uzaklaştırmak olmuyor. Zaten forumda aktif olan konulara cevap veren çok az kişi kaldı diğer insanlar sadece seyirci olarak davranıyor bunların içlerinde bende varım! 


Umarım verilen cezalar ve oluşan sorunlar kısa süre içinde halledilir.

İyi forumlar herkese.

Hikmet SiR

Hikmet e tamamıyla katılıyorum. Ayrıca Burak gerçekten konusunda bilgili ve kafa bir arkadaştır. Kimse ile sidik yarıştırdığına vs. şahit olmadım. EGO su da gayet yerinde bir arkadaş. Diğer arkadaş sanırım okuduklarından farklı bir anlam çıkarttı. olabiliyor yazı işte karşındakini görmeyince yazdıklarını farklı algılaya biliyor insan. sadece yazarak anlaşırken çok daha düzgün bir dil kullanmak gerekiyor sanırım. Evet gerçekten çok az kişiyiz ve daha da azalmayalım bari.
saygılar.
Canon 5D markII + Battery Grip
Canon 7D + Battery Grip
Canon 85mm USM 1:1.8
Canon 50mm USM 1:1.4
Sigma 70-200mm EX APO DG OS HSM II 1:2.8
Canon 8-15 USM 1:4 Fish eye
Yongnuo 560II 460IIvs. vs. vs.

Çevrimdışı cataseven

  • Üye
  • ***
  • İleti: 92
    • Profili Görüntüle
    • 500px
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #29 : 28 Mart, 2014, 09:42:37 »
Merhaba,

Alışveriş puanı dışında +/- puanın olması gereksiz bence. Kaldırılması daha mantıklı. Sadece alışveriş puanı yeterli.
http://500px.com/cataseven
Pentax K-1
SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR