Gönderen Konu: Muhteşem bir proje!  (Okunma sayısı 4769 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
Muhteşem bir proje!
« : 04 Nisan, 2014, 23:07:16 »
"Mimi vakfının hazırlamış olduğu, insanı derinden etkileyen, izleyenin gözünü istemsiz nemlendiren, görünürde çok önemsiz gibi gözüken ama aslında kaygısız olmanın ne denli önemli olduğunu bizlere hatırlatan bir harika bir video olmuş. Kanser hastası birkaç insanı ele alarak, başlangıçta hastalığın onlara yaşattığı psikolojik durumu görmemizi, fakat ana fikir olarak dertsiz tasasız hatta mutlu olduğumuz anların kıymetini bilmemiz gerektiğine vurgu yapıyor. Kaybettiğimizde kıymeti anlaşılan insanlar gibi…

Tersine, pireyi deve yapıp dünyanın en büyük derdi bizdeymiş gibi davrandığımız anların ne denli yersiz olduğunu anlıyoruz. Bazı anlar vardır; elinizde olanın kıymetini onu kaybetmeden anladığımız. 3. sayfadan eksilmeyen haberler, trafik kazaları, ölen insanlar, ihmaller, savaşın söndürdüğü ocaklar, ekmeğe suya hasret insanlar. İşte bu ve bunun gibi birçok örnek, sıkıcı olduğunu düşündüğümüz hayatımıza çeki düzen vermemiz, nakörlüğü bir kenara bırakıp yaşantımıza sıkı sıkıya bağlanıp, sağlığımızın ve sevdiklerimizin kıymetini bilmemiz gerektiğini hatırlatıyor."  (Alıntıdır: http://blog.komdat.com.tr/2013/12/if-only-for-a-second.html)

Bu yazı tam da benim düşüncelerimi anlatıyor. Yazıyı bozmadan direkt olarak aldım, çok kuvvetli yazılmış zaten. Böyle güzel projeler görmek beni mutlu ediyor. Bizim (sadece Pentaxçılar değil) sanırım bu tür şeyler aklımıza pek gelmiyor; burada @Peker'i konu dışında tutuyorum çünkü adamın kafa farklı işliyor ve bu tür olaylara pek duyarsız kalamıyor; helal olsun! Videoyu da izlemenizi tavsiye ederim.

Not: Bu bir aynı zamanda öz eleştiridir.

IF ONLY FOR A SECOND // Mimi Foundation // EN

Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Muhteşem bir proje!
« Yanıtla #1 : 04 Nisan, 2014, 23:33:11 »
Bu tip farkındalık projelerini çok seviyorum... Anlayana çok şey anlatan, azıcık ta olsa empati yapmamızı sağlayan güzel işler...

Teşekkürler Serdinçim... Eksik olma...  Buldukça eklersen böyle işleri çok memnun olurum kendi adıma...
İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #2 : 04 Nisan, 2014, 23:42:55 »
Bu tip farkındalık projelerini çok seviyorum... Anlayana çok şey anlatan, azıcık ta olsa empati yapmamızı sağlayan güzel işler...

Teşekkürler Serdinçim... Eksik olma...  Buldukça eklersen böyle işleri çok memnun olurum kendi adıma...

Eyvallah kardeşim. Beni de cok etkiliyor bu tür projeler; aynı zamanda da cok öğretiyor. Eklerim eklemesine tabiki de körler sağırlar birbirini ağırlar oluyor :D Neyse, sustum :)
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı KaBeş

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 05 Nisan, 2014, 00:35:36 »
Eyvallah kardeşim. Beni de cok etkiliyor bu tür projeler; aynı zamanda da cok öğretiyor. Eklerim eklemesine tabiki de körler sağırlar birbirini ağırlar oluyor :D Neyse, sustum :)

Serdinç eline sağlık güzel bir paylaşım. Devamını beklerim.
Ben de uzun süre düşündükten ve senin paylaşımından sonra bir haber linki ile paylaşımda bulunmak isterim. Projeyi başlatan kişi olarak site sakinlerinin de konuya dikkatini çekmek isterim. Bu paylaşımın tek sebebi hepimizin canları çocuklarımızdır. Konu aslında o kadar mühim ki maalesef toplumda çoğunlukla hak ettiğinden az ilgi görüyor.

http://www.manisahabergazetesi.com.tr/v2/haber-4585-Aileler-saglik-yardimini-geciktiriyor.html
FUJIFILM X-E1
FUJINON LENS XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS
FUJINON LENS XF 56mm F1.2 R

Çevrimdışı Peker N.Burak

« Yanıtla #4 : 05 Nisan, 2014, 00:39:07 »
Serdinçcim öncelikle paylaşım için teşekkürler. Bana olan iltifatın için de teşekkür ederim, mahçup oldum.

Aslında lösemi, hayvanlar, mısırda ve filistindeki olaylar için birkaç sosyal sorumluluk projem var.. Bakalım..
FotoKolik Photography Studio ; www.fotokolik.org

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #5 : 05 Nisan, 2014, 00:57:55 »
Serdinç eline sağlık güzel bir paylaşım. Devamını beklerim.
Ben de uzun süre düşündükten ve senin paylaşımından sonra bir haber linki ile paylaşımda bulunmak isterim. Projeyi başlatan kişi olarak site sakinlerinin de konuya dikkatini çekmek isterim. Bu paylaşımın tek sebebi hepimizin canları çocuklarımızdır. Konu aslında o kadar mühim ki maalesef toplumda çoğunlukla hak ettiğinden az ilgi görüyor.

http://www.manisahabergazetesi.com.tr/v2/haber-4585-Aileler-saglik-yardimini-geciktiriyor.html

Sağolasın abi. Bu tür projeleri bu başlık altında toplayabiliriz bence :) Hem paylaşarak duyarlılık oluşturabiliriz hem de fotoğraflar konusunda bilgimiz olur.

Serdinçcim öncelikle paylaşım için teşekkürler. Bana olan iltifatın için de teşekkür ederim, mahçup oldum.

Aslında lösemi, hayvanlar, mısırda ve filistindeki olaylar için birkaç sosyal sorumluluk projem var.. Bakalım..

Ben bu tarz projelerde yer almak isterim üstad. İletişimde kalalım :)
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA

Çevrimdışı Peker N.Burak

« Yanıtla #6 : 05 Nisan, 2014, 01:10:08 »
Her zaman kardeşim, seve seve..
FotoKolik Photography Studio ; www.fotokolik.org

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

Çevrimdışı algebram

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 05 Nisan, 2014, 15:07:10 »
çok zekice ince düşünülmüş bir projeymiş. harikaydı.