Gönderen Konu: Pentax ın Türkiye de ki durumu ve bunu yaratanlar  (Okunma sayısı 7520 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı emre06htp

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Pentax ın Türkiye de ki durumu ve bunu yaratanlar
« : 19 Ağustos, 2014, 18:19:39 »
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.
Türkiye de ki Pentax yokluğundan hepimiz şikayetçiyiz. Şöyle gözü oyan birkaç yere değineyim. Nar teknoloji öncelikle bu işi bir kamyon mal getiririz satılınca bir kamyon daha getiririz mantığı ile yürütüyor. Burayı anlayabilirim Türkiye de Pentax a yatırım yapmak pek mantıklı bir iş değil nede olsa.

Peki bu sistem nerede açık veriyor şöyle bir bakalım hemen.  Kendi açtığı site zımbırtılarında üretimi bittiği için ucuza getirdikleri K5 modelini ve yanında üretimi kesilen diğer modelleri getirip sattılar. Nereden geldiği belli olmayan bir özgüven ile Teknosa, Gold Bilgisayar, Vatan Bilgisayar, Media Markt, Bimeks ve D&R gibi büyük teknoloji marketleri ile de anlaştılar. Ellerinde ki ürün bitince tekrar almak istediler ancak eski aldıkları fiyata ürün bulamadılar. Bulamadılar çünkü Ricoh da K5 yok. K5.2.s alırlarsa da Türkiye de istedikleri fiyata satamazlar.  Numunelik K5.2.s getirdiler. Birde son parti K5.2 den üç beş kalanı toplayım tekrar Türkiye ye.

Dünya da her çıkardığı modelle bir ödül avlayan Pentax Türkiye de neden satılmıyor?
Reklam vs değil olay kaç kere gazetede dergide televizyonda canikon reklamı görüyoruz?
- Anlaşmalı noktalara ürün desteği verilmiyor.
- Türkiye de 81il için 1 şehirde servisi var.
- Türkiye de fiyatları inanılmaz derecede yüksek.
- Türkiye de objektifi az ve yüksek fiyatlı.
gibi onlarca madde sıralanabilir yüksek fiyat derken ne kadar yüksek diyoruz…

K5.2.s Şuan Türkiye de bir internet üzeri satışta 3.500TL
Amerika da ise bu fiyat 667$ yani 1444TL (Güncel $ kuru = 2,16344854TL)
http://www.gold.com.tr/pentax-k-5-iis-body-siyah-dijital-slr-fotograf-makinesi_u
http://www.amazon.com/Pentax-16-3-DSLR-Body-Black/dp/B009JPEISW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1408458919&sr=8-1&keywords=pentax+k5.s.s
Arada ki fark 2056TL
(Amazonda satılan ürünün de Türkiye içi garantisi vardır bununla ilgili ayrı bir yazı oluşturacağım.)

Sözde yetkili satıcılar içinse.
Yukarı da ki büyük teknoloji marketlerinin hemen hemen  Ankara da ki ilgili bütün reyonlarını gezdim ve reyon görevlerine Pentax K30 sordum. Pentax nedir bilmiyorlar. Varsın bilmesinler mesele değil. Mesele “  http://nartas.com.tr/satisnoktalari.html “  Pentax ın  Türkiye distribütörü Nar Teknoloji Yatırım A.Ş ye ait site içeriğinde bu firmalar “Yetkili Satıcı” olarak gözükmesi! Ne güzel bir göz boyama!

İnternet sitelerinin yetkili satıcı olma zımbırtısı.
Birde böyle trajikomik bir durum var. Türkiye de sadece 1 şehirde şubesi olan ufacık tefecik içi dolu kutucuk bir fotoğraf mağazasına yetkili satıcılık veriliyor. Adamlar internetten tıkır tıkır. Akıl kârı işler değil bunlar arkadaşlar. Yine yukarıda ki satış noktaları içerisinde kalan  www.hepsiburada.com ve www.gold.com.tr dışında kalan yerlerin reklamını ismini cismini bilen Türkiye de kaç kişi var?

2.El konusuna gelince forumumuzda canlı olarak 2.el alım satımlar fahiş fiyatlara sürmekte. Tabi Türkiye de üretimi kalkmış 0 ürünler bu kadar pahalıyken 2.el de el yakacak olacak o kadar.
Pentax ı çok seven insanlardan kurulu olan bu forum da ilginç bir olay daha var. Yurtdışından getirilen ürünler Pentax ı çok seven arkadaşlar tarafından kar yüzdesi Nar Teknoloji yi aratmayan fiyatlara satılıp.(Satılmaya çalışılıp da satılmayan veyahut şaş kaza gidenler.)Aynı kişiler tarafından Pentax sürekli olarak övülüp yüceltiliyor. Hepimizin bildiği bir “ölücü” değimine ek olarak birde piyasa da ölücüden beter “ölü s***** ” diğer adı ile “ölüden g** alan” tabiri var.

Ben bu şekilde bu olayı  iki gün daha yazmaya devam ederim de…

*** Pentax ı çok seven arkadaşlar 2.el i tekelleştiren ve piyasa belirleyen arkadaşlara selam olsun.

Forumda satılmadan kapanan ayda bir sürekli indirim uygulanıp kilitlenen konulara ve Japonya da ki Pentax fiyatlarına.  Yurtdışı 2.el ve 2.el e güven konusuna da başka bir zaman değineceğim yurtdışı 2.el piyasasına kadar gitti bende ki bu Pentax sevdası. Galiba bu sevda; Millet olarak hep ezileni büküleni destekleriz sahipleniriz muhabbetine gidiyor. Pentax ı eğenin bükenin utanması dileği ile. İyi forumlar.

Gelgelelim Beter bize kısmetmiş
ölüm öyle altı okka koymaz adama
Susmak beklemek müthiş genciz namlu gibi
ve çatal yürek Barışa bayrama hasret
uykulara derin kaygısız rahat otuz iki dişimizle gülmeye
doyasıya sevişmeye yemeğe
kaç yol ağlamaklı olmuşum geceleri
asıl bizim aramızda güzeldir hasretve asıl biz biliriz kederi

ahmed arif hani kurşun sıksan geçmez geceden

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax ın Türkiye de ki durumu ve bunu yaratanlar
« Yanıtla #1 : 19 Ağustos, 2014, 19:37:14 »
Güzel kardeşim, Pentax biraz ayrıcalıktır, biraz deliliktir falan bunu farketmişsin ki buradasın.
Ben kısaca yorum yapmak isterim bilgim yettiğince.
Önce Nar konusu var ki Nasrettin hoca hikayesi gibi o da ticarethane sahibi olarak haklı, biz de gönül veren ve müşteri olarak haklıyız.
1-Fiyat farkına gelince resmi ithalat Gövde olarak tüm markalarda (ve dahi cep telefonlarında) yurtiçi ve yurtdışi fiyatları aynı şekilde farklı. Sıfır Lenslerde ise mesela sigma'da oran şöyle 500$'lık (Türkiye gümrüksüz ABD fiyatı) bir lensi Türkiye'de resmi ithalat 1.199tl satılıyor.
Ayrıca ABD fiyatları çogu kez japonya'dan bile düşüktür çünkü orada büyük bir, yeniyi almaya odaklı bir tüketim piyasası, teşvik edilir.
Şahsen japonya'ya gitmiş ve Atatürk havalimanında 3 sene uluslararası kargoda şef olarak çalışmış birisi olarak Amazon'da en ucuz satışların çoğunlukla domestic yani iç pazara yönelik olduğunu, Türkiye'ye getirmeniz durumunda yaşayacaklarınızın ve ödeyeceklerinizin bir roman olacağını garanti ederim. Şu anda dünyanın hiçbir yerinden sıfır K5iis'i forumumuzdaki 1.800 tl'ye getirtemezsiniz!

2- 2. El konusu da hassas tabii serbest piyasa vs malum yine de tüm siteleri oldukça okuyan birisi olarak lenslerin fiyatlarının şu anda çogunlukla yurtdışından ucuz oldugunu görüyorum. Gövdeye gelince, APS-C sensörlü diğer piyasa lideri markalardan her alanda üstün ve özellikle dayanıklı olan K5 türevleri ve K3'ün 2. elde de değerini yitirmemesi (ki yitiriyor bence ) şikayet edilecek değil sevinileccek bir durumdur.
Yani bir.nikon D7000 için hala 1500 liralar telaffuz edilirken "adamların makina kaybetmiyo abi" deyip,  pentax'a gelince Nekrofili ile suçlanmak pek akıl karı değil .
.......BENCE......
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 19 Ağustos, 2014, 20:08:57 »
Çok fazla şey yazmışsın tek tek cevap vermek uzun sürer ama sıfır gövde fiyatlarını saymazsak bu kadar şikayet edecek durum yok diyebilirim.Bundan 2-3 sene önce şu anda satışta olan ürünleri bulmak hayaldi.2.elde birçok gövde,lens satışta taksitli olarak sıfır lens bulma imkanınız var ki taksitli hali bile yurtdışı fiyatlarından düşük bu lenslerin,1800 TL ye sıfır K-5IIs satan,700 TL ye k20d+18-55mm satan hatta 400 TL ye k10d satılıyor, yani neresi pahalı neresi tekelci satıcılar ile dolu anlamadım.Bu fiyatalara da pahalı diyorsan senin bileceğin iş tabi.

Pentax ülkemizde değil tüm dünyada belirli kitleye hitap eder,servisi satış noktası azdır hatta çoğu ülkede 1 tanedir büyük servisi, eğer bu kadar takıntı yapıyorsanız bazı konuları başka markaya yönelin derim.Sizin için bu daha sağlıklı olur.
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı emre06htp

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 19 Ağustos, 2014, 21:00:03 »
K5.2.s ürününün japonya satış fiyatı da 1250TL ile 1350TL arası değişiyor ilerde link eklerim ama 60000 ile 65000 yen fiyatları.
Bana kimse şudur budur diye ürünü yaklaşık 3 katına satmayı mantıklı bulduğunu söylemesin lütfen. Forumda ki 5.2.s ilanı çok mantıklı bir ilan ona bir sözüm yok. Kapı gibi (5.2.s 1800TL)  Kargolattığın ürünü gümrükten almak için faturanın ortalama yine %25 i bir bedeli ödüyorsun. 1250TL işe 3500TL sizce ülke farkından mı 60000yen civarı nikon D3200 var o paraya bana Türkiye de K5ii alın iis bile değil :) Ricoh firmasına yazılı şikayette bulunmak için şuan ekibimle hazırlanıyoruz hatta destek için bir araya gelmek adına bir şeyler düşüneceğim bakalım.

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 19 Ağustos, 2014, 21:33:44 »
Kusura bakmayın da neye kızdığınızı belirleyin önce, Garantili Resmi ithalat fiyat fahiş diyorsanız,  evet öyledir tüm elektronik ürünler için öyledir, mesela bugun Bimeks'te D90 gördüm 2.200 tl :))
Ayrıca o bahsettiginiz %25 vergi oranı kişisel ihtiyaç için olan ticari olmayan tek ürün için geçerlidir. Ticari olunca mahçup olmadan ÖTV vs gümrük mevzuatınī okumanızı tavsiye ederim kazın ayağı öyle değil . Belki ,kesin, Ricoh türkiye ile ABD'ye aynı fiyattan satış yapmıyordur ????
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı emre06htp

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 19 Ağustos, 2014, 22:41:28 »
Kusura bakmayın da neye kızdığınızı belirleyin önce, Garantili Resmi ithalat fiyat fahiş diyorsanız,  evet öyledir tüm elektronik ürünler için öyledir, mesela bugun Bimeks'te D90 gördüm 2.200 tl :))
Ayrıca o bahsettiginiz %25 vergi oranı kişisel ihtiyaç için olan ticari olmayan tek ürün için geçerlidir. Ticari olunca mahçup olmadan ÖTV vs gümrük mevzuatınī okumanızı tavsiye ederim kazın ayağı öyle değil . Belki ,kesin, Ricoh türkiye ile ABD'ye aynı fiyattan satış yapmıyordur ????
Amannn yoruldum ki ne yoruldum kaç gündür pc başında olsun avmlerde teknoloji magzalarında ne çektim anlayamazsınız kızarım ben.

İnat ettim kıbrıs gümrükde takılma yine oluyormuş gürcistan da ki arkadaşımla iletişim kurup oraya bakmak gerek birde... Gerçekten yoruldum ama... Şimdi bir yer daha şikayet(söveceğim bu yurtdışı için) edeceğim de reklamın iyisi kötüsü olmaz ben buradan sövüp link vermeyeceğim :)

Çevrimdışı cumuta

• Üye
  • :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 20 Ağustos, 2014, 02:25:49 »
bence emre06'nın hakkı var

ama

((fiyat*1,25 gümrük) + taşıma + kar)*1,18 kdv = satış fiyatı

sanırım kabaca böyle. yani firmaların satış fiyatı üstüne , kar'ı falan katmazsan sadece vergi % 47,5

en dip fiyatlardan k-5 ii s 750$ yani 1624tl  ($=2,1660)

vergilerle 1624tl*1,475= 2395tl . kar , nakliye , depolama , sigorta şu bu yok

gelişmemiş ülkelerde " teknoloji pahalı , iş gücü ucuz " mantığını da katarsan .............

« Son Düzenleme: 20 Ağustos, 2014, 02:38:49 Gönderen: cumuta »
zenith 122
Pentax ME Super

Çevrimdışı emre06htp

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 20 Ağustos, 2014, 05:30:36 »
İyi hesap yapmışsınız diyemem maalesef.
%16 Japon KDV                   -     %6 İhracat vergisi
Herhangi firma alış bedeli    -     Distribütör alışı
Parakende satış                  -     Toplu ve fabrikadan alış
Ülke içi kargo ve istif           -     Uluslar arası kargo
Aracı firmanın kàr marjı        -                 -

(Tek Satış yapan firma )               (Nar Teknoloji -sözde yatırım A.Ş) Distribütör

Şimdi Yukarıda ki oran orantıya göre. (sol küme) Tek satış yapan firma 63000Yen karşılığı bu satışı yapıyor.
Nar A.Ş Bizim Distribütörümüz (Sağ küme) 63000Yen den daha ucuza bu ürünü alacaktır.
1000TL den 1 kuruş fazla olamaz k5.2.s in Türkiye gümrüğüne gelmesi.
Geri kalan 2500 TL de 1000 vergi 1000kar olsa ki %100 vergi ve geliş fiyatından %100 kar diyoruz yine 500TL yok :)
%100 kar???  %100 vergi??? %6 Japon devletine vergi....

1450TL ye ABD de 1350TL ye japonya da satıldığını bildiğimize göre 1000TL giriş fiyatı çok bile birim için.
667$ www.amazon.com  63000yen www.Amazon.co.jp  3500TL www.hepsiburada.com
1450TL                             1350TL                                    eror404faund
Hepsi de online satış yapıyor dükkan kirası yok bu mağazaların.
« Son Düzenleme: 20 Ağustos, 2014, 05:39:06 Gönderen: emre06htp »

Çevrimdışı daniska

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 20 Ağustos, 2014, 09:04:13 »
yanlış anlamayın ama dedikleriniz bana mantıklı gelmedi. bu durum hepsinde var.
pentax'ta sadece biraz daha fazla gibi gelebilir, bu da gövdelerin biraz daha hızlı sıfır fiyatlarının düşmesinden oluyor. strese girilecek bir durum yok yani :)
70d gövde de 2000 tl civarındayken oralarda, burada 3400 yani. ilk çıkış fiyatı ile karşılaştırırsanız, pentax'da da durum aynı. orada fiyat düşünce burada hemen düşmüyor tek sorun bu.

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 20 Ağustos, 2014, 10:11:27 »
yanlış anlamayın ama dedikleriniz bana mantıklı gelmedi. bu durum hepsinde var.
pentax'ta sadece biraz daha fazla gibi gelebilir, bu da gövdelerin biraz daha hızlı sıfır fiyatlarının düşmesinden oluyor. strese girilecek bir durum yok yani :)
70d gövde de 2000 tl civarındayken oralarda, burada 3400 yani. ilk çıkış fiyatı ile karşılaştırırsanız, pentax'da da durum aynı. orada fiyat düşünce burada hemen düşmüyor tek sorun bu.
Aynen öyle mesele Nar meselesi değil, çıkış fiyatīndan (1.199 $) 20-30 kaç tane ise getirip vergi vs ilave edip, aslında çabuk tüketilmesi gereken ürümün yavaş satışımdam dolayı, ekonomide "raf maliyeti" denen durumu, şirket kendi ödeyip zarar edemeyeceğinden son ana kadar indirim yapmak istemiyor. Daha önce de yazdığım gibi ABD ve Japonya ekonomik güç ve tüketim dinamikleri farklı ve vergisel olarak da bu sistem teşvik ediliyor. Ayrıca bu kıyasla evi Miami'den, Benzini Irak'tan, Mazotu ötv olmayan %25 ucuz balıkçı teknesinden, eti bulgaristan'dan 8tl'ye almamız lazım. Kimsenin kardeşim Miami'de 150bin $'a süperlüx ev var dediğini duymadım.
Kısaca sirkeyi sarımsağı hesap eden işkembeyi içemez derler :))
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı Lupara

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 20 Ağustos, 2014, 10:24:10 »
Pentaxa yatırım yapan firmanın malı elinden çıkaracağısüreyi göz önüne alıp kar marjını yüksek tutması mantıklı olabilir.
Madem pentax pahalı neden nikon-canon almıyoruz? Onlar ucuz mu? Şahsen ben lens fiyatları ve boyutları nedeniyle pentax kullanıyorum.

Ama 2.elde işler değişiyor. Canon-nikon cihazların fiyatları daha çok düşüyor. Üstelik satış fiyatları çok farklı. K-5 muadili d7000 ve 60d nin 2.el  fiyatları 1100-1400 arası değişiyor. Bunların üstüne d7100 ve 70d çıkınca fiyatları daha da uygun hale geldi.

Bu makinelerin muadili k-5 in üstüne k-5 II, k-5 IIs ve K-3 çıkmış.  Zaten k5 II ve IIs bence facia. Sanki " k-5 te bazı şeyleri yanlış yaptık, telafi edelim" der gibi oldu. Ama k5 in fiyatları halen d7000 ve 60d seviyesinde. Başarılı cihaz ona söz yok tabi.

K10d, K20d  renkleri albenili ama bence gündüz dış mekan ve stüdyoda iyi sonuç veren makineler. Benim gibi amatör  gündelik kullanım için dslr almış birine uygun değiller. af hızları ve iso başarıları, wb dengeleri yerlerde. Işığın iyi olmadığı yerlerde odaklama yapsın diye bir saat elimizde tutuyoruz. K100d super onlardan daha kullanışlı ve başarılı.

Kx, Kr ve özellikle K30 gündelik kullanım için çok daha başarılı makineler. Ben k10d, K20d den ise bu makinelerin fiyatlarının düşmesine üzülüyorum.

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 20 Ağustos, 2014, 14:39:15 »
Ben son defa yazayım siz yine bildiginizi okuyun sorun değil,
Nar veya baska bir distributor 1 sene önce minimum ithalat sayısında K5iis getirmis olsa ürünün piyasaya çıkış fiyatı 1.199$ idi, onun üstünden vergilerini , bayi indirimi ne yaparsanız yapın 2.500 liradan aşağı düşmez, hızlı bir piyasa olan elektronik ürünlerde bir de pentax olarak garantili fazla alışveriş olmayınca "raf maliyeti" ya da "stok maliyeti"denen şey ortaya çıkıyor. Bi arada pentax'ı veya Nar'ı falan savunmuyorum kesinlikle.
Şimdi ABD veya Japonya gibi tüketici elektroniği piyasası korkunç ülkelerdeki indirimleri anında ülkemizle kıyaslamak mümkün değil. Yok o ısrardaysanız, Miami'de halam 100.000 $'a süperlüx daire aldı, gidip burdaki emlakçıya "kardeşim Miami'de böyle" derseniz sopa yersiniz. Keza ülkemizde  mazot'ta deniz araçlarına 2.75'den satılıyo hadi gidip balıkçılardan alalım ya da ıraktan tırcılardan alalım ya da et mesela Bulgaristan da 8-10 tl civarı, bagaja doldurup gelelim hep beraber. Yani demem o ki;
Sirkeyi sarımsağı hesap eden işkembeyi içemez....
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 21 Ağustos, 2014, 00:18:57 »
Satış ve pazarlama da uzmansın ama haftada 100 tane satan d3200 ile yılda 40 tane satabilen K5iis'in aynı indirimi aynı zaman diliminde alamayacağını bilmiyorsun ve konunun başından beri anlatmaya çalıstıkça kapasiteyi aştık belli ki . Ülke hesapları bõyle yapan ezberci uzmanlar yüzünden bu halde
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı emre06htp

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 21 Ağustos, 2014, 00:53:42 »
SİLİNEN YORUMLARIM VAR BU SEPEPLE YORUM SİLEN ADMİNDEN HESABIMI SİLMESİNİ RİCA EDİYORUM.
küçük harfle de yazabilirdim ama fikir sanatına yapılan böyle bir saygısızlığı bağırarak duyurmak istiyorum iyi forumlar.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 21 Ağustos, 2014, 01:07:53 »
emre06htp sanırım trollüyor bizi. :) 1 yıl önce alınmış yüksek vergili Pentax ürünlerle, 10 gün önce indirimli alınmış vergisi düşük yeni Pentax ürünlerin fiyatlarını karşılaştırıp ortalığı velveleye veriyor. Uzaktan bakınca haklı da aslında ama işim içine girince ütopya şeyler. Ve ütopyayı fazla savunması da ironi. Sağlık olsun.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Orjinal Pentax Uzaktan Kumanda

Başlatan vedib

Yanıt: 16
Gösterim: 9374
Son İleti 11 Aralık, 2013, 18:19:44
Gönderen: VefaMetin