Neden Pentax peki. Artıları neler. S-1 ile çekilmiş ve 700d ile çekilmiş fotoğraf örnekleri varmı acaba elinizde. Karşılaştırma yapabilceğim
Elimde sunabileceğim fotoğraflar yok ne yazık ki.
Neden Pentax sorusuna ilk cevabım sunduğu yeşil rengi oldu zaten.
Doğa fotoğraflarında özellikle memnun edici yeşili var. 30-40 yıl öncenin 100-200 liralık objektifleri bile çok iyi imaj kalitesi sunabiliyor. Titreşim engellemesi de zaten ayrı bir katkı. Kaldı ki Pentax'ın beğenilmeyen objektifleri bile doğada (gün ışığında) muazzam görüntüler sunuyor.
K-S1 bana hep deneysel bir makine gibi geliyor. K-01 gibi. Ergonomik açıdan biraz sıkıntılı duruyor ve puan sistemine de yansıtmış bu sorunu kullanıcılar.. Bence başka pentax modeline yönelemiyorsanız 700D alın. Fotoğraf kalitesi olarak çok büyük bir fark yok sonuçta. Renk olarak fark eder tabii.
Doğru sayılabilir ancak her şeyi kendi sınıfında eleştirecek olursak hiç katılmıyorum buna. Mesela ergonomisinde hiç kronik bir probleme rastlanmadı. Ürünü almak isteyen biri için devede kulak bir eleştiri bence. Mesela K-01'e yapacağım ilk eleştiri hafıza kartı kapağının sert malzeme olmayışı. Ama K-01 almak isteyen birine K-01'i almaması yönünde tavsiyede bulunurken bunu sunmam biraz abest kaçardı sanırım.
Not: 700D'nin teknik özelliklerine baktım. Merak ettim 1080 60fps yada 4K marifetleri var mı diye. Ve yokmuş. 700D'nin benim için pozitif bir yanı da kalmamış oldu.