Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben Kr denedim.K7 yi bir yıl kadar kullandım.K5 ide 4-5 aydır kullanıyorum.Kanaatim şu:Her makine fiyatını hakeden bir makine.Kr giriş seviyesi biraz daha hafif sert plastik gövdeli.Sensörü sony üretimi.ISO performansı iyi bir makine.AF si hızlı ve kararlı.K7 özellikle ISO yönünden biraz zayıf sayılıyor.Daha çok makineyi hiç kullanmayanlar negatif yorumlar yazıp duruyor.K7 su-toz geçirmeyen sağlam alaşım gövdeli bir makine.Evet fotoğrafın ışıktan ibaret olduğunu bilmeyen bazı acemiler için veya zifiri karanlıkta fotoğraf çekmeyi umanlar için çok iyi bir makine olmayabilir.Ama işi bilen bir Allahın kulu bu gövde için olumsuz birşey söyleyemez.K5 hem ISO yönünden,hem AF yönünden hem sensör teknolojisi yönünden daha da iyileştirilmiş bir K7 gövdesidir.K5 in çıkışı ve K7 için yapılan bu haksız yorumların etkisiyle K7 fiyatları olması gerekenin altına düşmüştür.Ben K7 yi tavsiye ederim.
k-7ye k10dden kötü demek çok vahim olur aralarında uzun yıllar var. k-7yi bence çok acımasız eleştirdi insanlar k-xin k7den sensör olarak daha başarılı olmasını sebep göstererek. k-r de af hızı ve kararlılığı , beyaz dengesi hariç k-xle aynı. ancak bodynin ele oturuşu, ağırlığı ve tuş dağılımı daha kullanılabilir k-7 2. el fiyatı 1200 civarında 100 aşşa 100 yukarık-5 2. el fiyatı 1900 civarında aralarında 700 lira fark ben de k-rmi sattım şu an k-x kullanıyorum bahar geldiği için soğuktan pillerin bitmesi gibi sorunum da yok, fiyatları düşene kadar beklemekte fayda var. özellikle 2050 2100 liraya 0ı satılan k-5lerin 2. el fiyatı %30 altına düşer yakında. pentax her sene orta seviye gövdelerini güncelliyor.
Başlatan erhanrtan
Başlatan denizlaterna