Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir minik hatırlatma yapayım. 645D, FF olmasına FF, iyi güzel de... formatı farklı, kullanım alanı farklı. Yani, herhangi bir Canon, Nikon, Sony vb. FF ile aynı kategoride değil.Türkçesi... Canon'un, Sony'nin, Nikon'un orta format makinası olmadığı gibi Pentax'ın da bahsettiğimiz anlamda FF makinası yok.FF gerekli mi değil mi o da ayrı tartışma konusu. Ucuz yollu bir tane edinmek isterim tabi ama K20D ile de mutlu mesut yaşıyorum. Benim çektiğim tarz fotoğraflar için gerek kalitesi gerek objektif ailesi yetip artıyor bile. Pentax'tan bi-haber profesyonel geçinenlerin sanki ömürlerinde ilk kez DSLR görüyormuş gibi bakmaları ve hatta sorular sormaları da ayrı bir keyif .
Şimdi şöyle bir soru soralım:Arçelik o kadar iyi olmadıağı halde niçin bu kadar çok kullanıcısı var?Cevap olarak şunları sayalım:1)Arçelik reklam için ciddi bir kaynak aktarıyor ve ürünlerini tanıtıyor.2)En küçük ilçede bile Arçelik ürünlerine ulaşabilirsiniz3)Nerede olursanız olsun Arçelik size mükemmel bir servis hizmeti verir.Peki Pentax bu kadar iyi olduğu halde niçin bu kadar az kullanıcısı var diye sorulduğunda cevap kendiliğinden belirmiyor mu?
valla hocam arçelik örneği pek mantıklı değil bence. Sonuçta yerli üretim. Her yerde bulmak mümkün tabi. Teknik servise gelince diğer markalar içinde her yerde bulmak mümkün değilki. Bence pentaxın Türkiyedeki tek problemi nar A.Ş. Yeterince eğilimde ve reklamda bulunulmuyor. Düşününki düsbirütör olmasına rağmen her ürün elinde yok. Resmi doğru dürüst bir sitesi yok. vb gibi gibi uzar. Açıkça diyeyimki eğer şu iki forum sitesi olmasaydı benimde pentaxla işim olmazdı. Gerçi bu iki site artık tek site oldu.
Tamam işte, kolay ulaşılamıyor, tanıtımı yapılmıyor ve servis sorunlu.Arçelik bayilerinde yerli üretim olmayan LG ürünler de peynir ekmek gibi satıyor zira Arçelik güvence veriyor.(Bu arada Arçelik markasını hiç sevmem ve evime de sokmam. Belki bu yüzden Pentax tercih etmiş de olabilirim )
Ekipman hastası olanların da pentax alması gerekiyor. Diğer markaların lens fiyatlarını hiç incelemiyorsunuz galiba. Özellikle 2.el. Arada korkunç bir fark var.Canonda da, nikonda dais/vr olmadan lensleri kullanmak zor iş. vr li lensler cidden çok pahalı. Pentaxta düşünmeden lens alıyoruz. Nikon canon lenslerini iyice düşünmeden almak pahalı bir iş. Bir lens aldınız mı başka bir lense para kalmaz. Üstelik is/vr nedeniyle lensler büyük ve ağır.Pentaxta olmayan bazı güzel aralıkları ise çok pahalı. 16-85 gibi güzel bir aralık ise 800 liradan başlıyor.Tek güzel tarafı 50mm. O da apsc de işe yaramaz.pentax 18-55 100 lira nikon 18-55 vr 250pentax 50-200 200 lira civarında. nikon vr li olanı 350pentax 35mm 250-300 nikon 600
Başlatan LkerA
Başlatan ribuirub
Başlatan raskoooo
Başlatan ercan43