Gönderen Konu: Tartışma Hakkında Bilgilendirme  (Okunma sayısı 8668 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı JoRDaN

  • Üye
  • *****
  • İleti: 1.421
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
  • Şehir: Outside of Turkey
Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« : 08 Ocak, 2013, 13:57:58 »
Merhaba PentaxTurk üyeleri,

Dün akşam ufak bir tartışma oluşmuş sitede. Fakat ben aktif değildim. Sitede bazı kırılmalar tartışmalar olmuş ki zaten normal bu tartışmalar, forum ortamında olumlu/olumsuz tartışmaların olması.  Konu ile hakkında net bir bilgiye sahip değilim. Yönetim de bu tartışma ile ilgili olan sorumlu arkadaşlarla da konuşuyoruz ve amacımız kayıp vermemek. Bu foruma açık konuşayım beni bağlayan en önemli sebeb ; Forum'un çoğu üyesi ile tanıştım yapılan buluşmalarda veya internet üzerinden. Bir çok samimi arkadaşım dostum oldu ve olmaya devam ediyor. Bilgi anlamında fotoğraf anlamında ve daha bir çok konu anlamında onlar benden faydalandı ben de onlardan faydalandım. Hiç bir insan dört dörtlük değildir sonuçta. Herkesin bilmediği şeyler olabilir. Bunları niye söylüyorsun banane tarzında cevaplar gelebilir veya ne alaka bu konu ile diyebilirsiniz. Ama şuraya geleceğim bir çok sitede üyeyim zaten ama en aktif olduğum site bu site. Pentaxturkey , Canonturk , Nikonturk , donanimhaber ve daha bir çok fotoğraf paylaşım sitelerine üyeyim. Hepsinden de tanıştığım arkadaşım dostum çevrem oldu. Ben zaten bu site diğer site ayrımını yapmadım. Amaç birlik beraberlik. Aynı hobi için uğraşan insanlarız.  Her forumda vardır böyle aile ilişkileri. Ve eminim ki insanları forumlara bağlayan en büyük etki bu olumlu ilişkiler.

Bana forumda çok kişi bir şeyler kattı ve katmaya devam ediyor. Bu konuda bir çok kişi bana katılacaktır. Gerçek anlamda da samimiyet oluştu bazı insanlarla benim aramda. En basidinden bir kaç örnek vermek istiyorum. Forumda tanıştığım bir insan bana evini açtı Eskişehirde. Bu dönemde bu kadar kolay değil bunlar. Sadece internetten konuştuğun tanıştığın insanı evine davet edip. Orada birlikte 3 gün geçirmek. Bu çok iyi bir davranış bence. Burada forumdaki arkadaşlık,dostluktan bahsediyorum. Bu zamanda yakın bir arkadaşınıza bile çatkapı yapamıyorsunuz. Yapsanız bile 1 günden fazla kalmaktan rahatsız oluyoruz/oluyorum. Ben o zamanlar 4-5 tane birbirinden değerli insanlarla tanıştım.
Forumda acil ihtiyacım olan durumlar oldu, Lensler,filtreler,harici flaşlar. Bunların teminini de forum aracılığı ile tanıştığım insanlardan yaptım.  İhtiyacımı karşılayıp geri verdim. Kimse bu zamanda karşıdaki insana karşılıksız lensini makinesini vermeye kıyamaz. Ama güven duygusu samimiyetten bu olgular oluşuyor. Ve bunun gibi bir çok şey daha. Hepsini sayarsam bu yazı bitmez sonuca ulaşamam. :)

Benim amacım bu paylaşımları,dostluğu sıcaklığı kaybetmemek. İnsanlarla internet ortamı dışında konuşmadan nasıl bu kadar düşman olunabiliyor veya agresif olabiliyor gerçekten anlam veremiyorum. Konu başlığına bakılınca X lens , Y Makine vs. ama ortak paydaya gelince hepimiz fotoğraf çekiyoruz veya çektiğimizi zannediyoruz. Abicim bırakalım bu tartışmaları fotoğraf çekelim yahu ! Bazılarımız bu işten ekmek kazanmayı düşünüyorlar saygım sonsuz! O hedefe doğru koşun. Kimse x lensin özelliklerini y makinenin özelliklerini ezbere biliyorsun diye sana para vermiyor emin olun. Yaptığınız işler doğrultusunda bu dönemde para kazanıyor fotoğrafçılar.
O kadar çok fotoğrafçı oldu ki artık ülkede herkes fotoğrafçı. Bu farkı sen/ben kendi çektiklerimizle göstermemiz gerekiyor. Hiç bir zamanda bir ekipman için tartışmadım veya olumsuz bir durum yaşamadım. Çünkü bana göre anlamsız.  İnsanlar seni çektiğin fotoğraflarla olumlu/olumsuz eleştirsin forumlarda. Şahsen ben farklı bir fotoğraf gördüğüm zaman çevremde özeniyorum. Bende yaparım çekerim diyorum. Hırs değil bir istek.

Kimse birbirini sevmek zorunda değil. Hoşuna gitmiyorsa yazmayız başlığa olur biter.  Tartışmanın bir anlamı yok. Forumlar fikir alış-verişi, yapıcı eleştiriler için var. Öyle bir sistemde olduk ki artık her türlü bilgi zaten internette var. Google Amcaya ne sorarsan biliyor.



Forumda tartışma (kavga) ve yönetimin ceza vermesine açıkçası karşıyım. Ha hiç verilmeyecek mi tabi ki verilecek! Fakat bunun bir ölçüsü olmalı. Burada ki sorumlu arkadaşlarımla da konuştum zaten böyle bir kural vardı fakat içeriği boştu. Bu ara Ceza Puan Sistemi kuracağız.
Trafik Cezası gibi bir sistem yaparız. Forumda bir sorun olduğu zaman üyeye özelden mesaj atılır yaptığı durum söylenir. Üye bunun farkına varır düzeltirse ne ala! Konuşmaya rağmen devam ederse %10'luk bir ceza uygulaması olur. Bu tarz davranmadan vazgeçmiyorsa siteden uzaklaştırılır. Bu kim olursa olsun, hatta ben bile böyle bir şey yaptığımda lütfen özelden beni de eleştirebilirsiniz.  Çünkü özelden eleştiri almak daha doğru bana göre.
Toplum arasında olumsuz veya kırıcı eleştiri hiç kimsenin hoşuna gitmez. Gider diyen yalan söyler! Malum toplumda da o eleştiri yapılırsa insanın damarına basılırsa bu sefer karşı tarafta negatif düşünür ve tartışma büyür. Kalp kırılır,saygısızlık olur. Ben bunların önüne geçmek istiyorum. Sorunsuz bir site olacak demiyorum. Zaten öyle bir şey olamaz. :) Ama sorunu ve tartışmaları en aza ingirgemeli ve bu konuşmaları kayıpsız atlatılmalı diye düşünüyorum.

Bayağı uzun bir şey yazdım. Tekrar söylüyorum kesinlikle bireye özgü bir yazım değil bu. Amacım tartışmaları minimize yapmak. Bu mesajımda kırdığım birileri varsa burdan özür diliyorum.

Herkesin iyi bir hafta geçirmesi dileği ile. Okumaya zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Saygı ve sevgilerimle...
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı gokhanakarsu

  • Üye
  • *****
  • İleti: 988
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #1 : 08 Ocak, 2013, 14:15:54 »
Hikmet yazını okudum çok güzel bahsetmişsin söylediğin şeyler günümüz güven sorunu olan dünyamızda çok hoş olaylar. açıklamaların doğrultusunda şu yanlıştır diye birşey diyemem.

burada bir çok arkadaşında fikirlerinin aynı olduğu düşüncesiyle şunu söylemek istiyorum.

son paragrafında ceza puanlama sistemi diye bir durumdan bahsediliyor. güzel bir sistem adaletin sağlanması lazım. fakat bu adaleti sağlayacak kişiler malesef duyguları olan insanlar ve durum değerlendirirken iki konu arasında kalıp bir tarafı temsil eden taraf olacaklardır.ve olmuşturda.
dün yaşanan olayda olduğu gibi sadece tek bir kişiye ceza yaptırımı bence hiç adaletli olmadı.aslında ben bazı siteye katkısı olan geçmişi birikimi olan üyelerin bir anlık çıkmış tartışmadan siteye girişinin bile engellenmesi gibi bir cezayı zaten kesinlikle onaylamam, kabullenemem. hadi kaldıki biz buna tepki verdiğimizde bize bile yönetim tarafından sitem edildi.bunu çok dile getirmek istemezdim ama biz bu samimiyet ortamında bir dostumuzun siteye girişinin engellenmesine ses çıkarmayacaksak o zaman hepimiz tamamen susalım.bu olayda ayrı bir kırıcıydı engelleme olayının üstüne.

son olarak sitede bazı değerler kolay kazanılmıyor , site yönetiminin bazı kesimi kaybetmeme çabasını takdir ediyorum ama bu sadece tek tarafa uygulanınca dışarıdan baktığımızda bizlerin hoşuna çok gittiğini söyleyemem.Bahanın bana özelden yazdığı bazı şeylerde var onlarada değinmek isterdim ama konuyu farklı bir boyuta taşımış olmamak için değinmiyorum.Bahaya tavsiyem belli zümreye değil site kullanıcılarına hitap etmesi...
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı marki

  • Üye
  • ****
  • İleti: 172
    • Profili Görüntüle
    • PentaxTurk
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #2 : 08 Ocak, 2013, 14:56:24 »
Alıntı
Bu ara Ceza Puan Sistemi kuracağız.
Trafik Cezası gibi bir sistem yaparız. Forumda bir sorun olduğu zaman üyeye özelden mesaj atılır yaptığı durum söylenir. Üye bunun farkına varır düzeltirse ne ala! Konuşmaya rağmen devam ederse %10'luk bir ceza uygulaması olur. Bu tarz davranmadan vazgeçmiyorsa siteden uzaklaştırılır.

Gökhan Bey temel alınacak uygulama Hikmet'inde söylediği gibi bu olacaktır, özel mesaj ile yapılan uyarı sonucu üyemiz aynı eylemleri tekrarlamıyorsa puan dahi işletilmeyecektir. Size şununda garantisini vereyim cezai işlemler konusunda daha fazla rol alarak adaleti sağlamak konusunda elimden geleni yapacağım. Aksi taktirde kutuplaşmalar olabiliyor, insanlar yıpranıyor/kırılıyor.

Sizinle konuştuğumuz üzere gereken değerlendirmeler yapılmış ve çeşitli kararlar alınmıştır. Hiç bir zaman fikirlerinizi söylemenizi engellemedik ve engellemeyizde.

Saygılar.

Çevrimdışı gokhanakarsu

  • Üye
  • *****
  • İleti: 988
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #3 : 08 Ocak, 2013, 15:03:25 »
inşallah daha adaletli bir ortam sağlamış olursunuz çalışmalarınızla !
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı gokhanakarsu

  • Üye
  • *****
  • İleti: 988
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #4 : 08 Ocak, 2013, 15:07:40 »
birde tüm site yöneticilerinden ricam  bu tarz tartışmalarda bana özelden mesaj göndermemeleri, konunun açık ve net olması açısından bir istekleri varsa konu içerisinde benden isteklerini belirtmelerini istiyorum.
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı marki

  • Üye
  • ****
  • İleti: 172
    • Profili Görüntüle
    • PentaxTurk
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #5 : 08 Ocak, 2013, 15:11:06 »
Gökhan Bey,

Son yazdığınızı yeni gördüm, az önce göndermiş olduğum özel mesajı buradan da paylaşabilirsiniz. Benim için hiç bir sakınca yok.

Çevrimdışı gokhanakarsu

  • Üye
  • *****
  • İleti: 988
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #6 : 08 Ocak, 2013, 15:20:30 »
sorun yok, bundan sonra benden isteklerinizi konu altında belirtirseniz daha açık ve samimi bir ortam olur.eleştirilerinizde dahil yazabilirsiniz konu altında çekinilecek birşey yok .
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı JoRDaN

  • Üye
  • *****
  • İleti: 1.421
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
  • Şehir: Outside of Turkey
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #7 : 08 Ocak, 2013, 17:44:17 »
Enteresan...
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı munzurlu

  • Üye
  • ***
  • İleti: 138
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #8 : 08 Ocak, 2013, 17:45:51 »
Enteresan...


Enteresan Olan Nedir hikmet olayi biraz acarmisin
KP
Pentax 16-45-Sigma 10-20mm
Tamron 90 mm makro -Sigma  70-200
Pentax star 55 mm 1.4
Fujifilm xt3
fujinon 35mm 1.4-fujinon 18-55mm
fujinon 10-24mm -fujinon 50-140mm

Çevrimdışı gokhanakarsu

  • Üye
  • *****
  • İleti: 988
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #9 : 08 Ocak, 2013, 18:03:30 »
bence daha da enteresan ...
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı JoRDaN

  • Üye
  • *****
  • İleti: 1.421
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
  • Şehir: Outside of Turkey
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #10 : 08 Ocak, 2013, 18:09:54 »

Enteresan Olan Nedir hikmet olayi biraz acarmisin

Enver abi ; Bugün gün içinde Gökhan'a özelden mesaj attım ve rica ettim. Önemli bir konuda değil. Sadece oluşan konular hakkında ki fikrimi ve şikayetimi zaten yukarda belli etmişim. Yukarıda anlatamamışım derdimi ona üzülüyorum.
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı gokhanakarsu

  • Üye
  • *****
  • İleti: 988
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #11 : 08 Ocak, 2013, 18:19:04 »
bizde derdimizi malesef anlatamadık hep tek taraflı yaklaşıldı olaya.bana tüm site yöneticileri mesaj attı ve kendi istekleri doğrultusunda konulara dahil olmamı yada susmamı rica ettiler.ben bunu tercih etmedim sadece Hikmetciğim.malesef bende üzülüyorum.ve sizlerden bişe rica ettim bana mesaj atmamanızı rahatsızlık duyduğunuz şeyleri konu altından belirtmenizi istedim.site kullanıcılarının huzuru kaçıyormuş arkadaşlar bizim bilmediğimiz site kullanıcılarımı var bizim göremediğimiz, biz site kullanıcısı değilmiyiz !
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı munzurlu

  • Üye
  • ***
  • İleti: 138
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #12 : 08 Ocak, 2013, 18:20:13 »
Enver abi ; Bugün gün içinde Gökhan'a özelden mesaj attım ve rica ettim. Önemli bir konuda değil. Sadece oluşan konular hakkında ki fikrimi ve şikayetimi zaten yukarda belli etmişim. Yukarıda anlatamamışım derdimi ona üzülüyorum.


Bence oyalamakla veya sessiz kalinmakla bu sorun cözülmez zamana yayarak bir nevi gecistirme taktigini uygulanmaya calisiliyor  sadece bir özür olayi cözecekken  olay örtpas edilmeye calisiliyor
Bu forum hani arkadaslik ortamiydi paylasmaya dayaliydi  o zaman birakiniz insanlar düsüncelerini ve bilgilerini paylasinlar tamam birbirimizi kirmadan hosgörüyle
Son kullandigin enteresan kelimesi iyi olmamistir 
KP
Pentax 16-45-Sigma 10-20mm
Tamron 90 mm makro -Sigma  70-200
Pentax star 55 mm 1.4
Fujifilm xt3
fujinon 35mm 1.4-fujinon 18-55mm
fujinon 10-24mm -fujinon 50-140mm

Çevrimdışı gokhanakarsu

  • Üye
  • *****
  • İleti: 988
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #13 : 08 Ocak, 2013, 18:25:59 »

Bence oyalamakla veya sessiz kalinmakla bu sorun cözülmez zamana yayarak bir nevi gecistirme taktigini uygulanmaya calisiliyor  sadece bir özür olayi cözecekken  olay örtpas edilmeye calisiliyor
Bu forum hani arkadaslik ortamiydi paylasmaya dayaliydi  o zaman birakiniz insanlar düsüncelerini ve bilgilerini paylasinlar tamam birbirimizi kirmadan hosgörüyle
Son kullandigin enteresan kelimesi iyi olmamistir 

abi hiç sorun değil sonuçta bir sitemi var Hikmetin, kullanabilir bu kelimeleri, doğrudan hakaret değil sonuçta yazdıkları.hepimiz insanız robot gibi burada kalıba sokmamamız lazım kimseyi, baştan beride bunları söyledim ve bazı arkadaşlarımızın bu yüzden ceza almalarıda hoş olmadı.
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı healtyhead

  • Üye
  • *****
  • İleti: 1.270
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
  • Şehir: Ankara
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #14 : 08 Ocak, 2013, 18:28:26 »
Arkadaşlar herkese selamlar.

Bakın bu tür olay aslında önceden kendini hissettirmişti; en azından bana. Bizim bu konuda sıkıntıya düşmemizin temel nedeni biz burada fotoğraf konuşmuyoruz; daha doğrusu fotoğraf çekip bunlara "yapıcı" eleştiri istemiyoruz ve belki de yapmıyoruz. Yahu azcık fotoğraf çekelim de onlar üzerine konuşalım ki kendimizi geliştirmeye fırsat bulalım.
Hikmet'in de dediği gibi "İnsanlar seni çektiğin fotoğraflarla olumlu/olumsuz eleştirsin forumlarda. Şahsen ben farklı bir fotoğraf gördüğüm zaman çevremde özeniyorum. Bende yaparım çekerim diyorum. Hırs değil bir istek." aslında kendimizi daha güzel daha değişik tarzda fotoğraflar çekmek için gaza getirmeliyiz diye düşünüyorum. Naçizane görüşüm  bu yöndedir.

Diğer bir hususta da Gökhan'a katılıyorum: "Bahaya tavsiyem belli zümreye değil site kullanıcılarına hitap etmesi..." Bence Baha'nın bu puanlamanın içinde yer almaması dış görünüş ve değerlendirmenin tarafsızlığı açısından iyi olacaktır gibime geliyor. Bu da sadece naçizane bir öneri.
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

 

tekinal43 isimli kullanıcı hakkında

Başlatan solidsnake89

Yanıt: 4
Gösterim: 2959
Son İleti 16 Temmuz, 2015, 19:56:11
Gönderen: guvenfesli
RASKOLY ADLI KULLANICI HAKKINDA...

Başlatan zahrey

Yanıt: 1
Gösterim: 2539
Son İleti 08 Ekim, 2015, 23:02:31
Gönderen: Baha
Tartışma

Başlatan Kuvvet

Yanıt: 52
Gösterim: 16237
Son İleti 09 Ağustos, 2012, 10:12:33
Gönderen: Baha
Tartisma konusu hakkinda

Başlatan Kuvvet

Yanıt: 9
Gösterim: 3581
Son İleti 09 Ağustos, 2012, 10:12:03
Gönderen: Baha