Gönderen Konu: Yeni PENTAX K-5 SAHİBİ OLMAK ÜZEREYİM  (Okunma sayısı 29645 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fromdusktilldawn

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yeni PENTAX K-5 SAHİBİ OLMAK ÜZEREYİM
« Yanıtla #15 : 28 Mart, 2013, 20:20:00 »
önceden nikondan d90, d300s, d7000
canondan 7d ve 5d kullanmış biri olarak
ayrıca pentax tan k5, k7, k10d, k20d kullanmış ve hala elinde bu dört makinanın dördü de bulunan :) biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, pentax ın bütün makinaları f/p makinalarıdır, k5 bunların içinde en gelişmiş olanlarındandır (k5 II ve k5 IIs i ayrı tutarak)
öncelikle çoook doğru bir seçim yaptığınızı ben dahil bütün forumseverler söyleyecektir size, ancaaak lens konusuna gelince

bence öncelikle bir tane 16-45 f4 lensi alıp köşeye koyun, ardından da 55-300 bir tane onu da köşeye koyun, bu iki lens altın gibidir, deneyin kullanın beğenmezseniz, 24 saat içinde satılacağının garantisini verebilirim, bunlardan başka bir tane 50mm 1.7 manuel lens alın onu da köşeye koyun, ondan sonra vurun kırbacı, ha baktınız ki bu lensler sizin ihtiyaçlarınızı karşılamıyor o zaman daha üst seviye lenslere yönelirsiniz örnek 16-50, örnek 50-135 veya limitedler...

ama size yukarıda saydığım 16-45, 55-300 ve 50mm 1.7 nin maliyeti taş çatlasa 1000 tl olacaktır, bunların yanına temiz ikinci el bir K5 alırsanız maliyet toplamda asla ve asla 2600 lirayı geçmeyecektir, dolayısı ile sıfır K5 almak çok mantıklı gelmiyor bana, tercih sizin tabii ki, sıfır ile ikinci el arasındaki fiyat farkına saydığım lens setini rahat alırsınız ki, bu üç lensi forumda kötüleycek kimse sayısı da bir elin parmaklarını geçmez.

Zaten hocam öyle yapıcam Canon 5d ve 7d kullanmış biri olarak siz bile tavsiye ediyorsanız almamak için hiçbir neden yok
Yazdığınız iki lensi gördüm yalnız biri 50 mm 1.8 geçiyo 600 tl 55mm 300 ise 850 tl tavsiyeniz için tşk ederim

http://500px.com/photo/24356421 bu arada bu resim k-5+58mm lens ile çekilmiş
« Son Düzenleme: 28 Mart, 2013, 20:31:10 Gönderen: Fromdusktilldawn »

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 28 Mart, 2013, 20:30:40 »
Zaten hocam öyle yapıcam Canon 5d ve 7d kullanmış biri olarak siz bile tavsiye ediyorsanız almamak için hiçbir neden yok
Yazdığınız iki lensi gördüm yalnız biri 50 mm 1.8 geçiyo 600 tl 55mm 300 ise 850 tl tavsiyeniz için tşk ederim

şöyle söyliyeyim, 7d çok güzel bir makina ele oturuşu zaten kullanıcıların özel istekleri doğrultusunda geliştirilmiş çift işlemcili bir makina, ama fiyatı hala 2000 lira seviyesinde ikinci eli,
5d bana göre canonun pentax ı :), canon da renkleri en güzel ve fiyat performans makinası bana göre 5d dir, mesela ikinci el k5 fiyatına ff bir makinadır, ve bana göre Türkiye de yurt dışından daha ucuzdur, ama eski teknoloji derseniz onu bilmem

k5 ise hem yeni bir makina, hem malzeme kalitesi üst seviye, hem başarılı bir makina, piyasada en çok alınıp satılan pentax makinası oldu nerdeyse,

yalnız lenslerin fiyatları söyledikleriniz gibi olmamalı

ikinci el ürün satan sitelere ve forumumuza bakarsanazı

50mm 1.7 manuel lens A modlu veya M modlu 140-170 arasıdır, A modlu kullanım olarak biraz daha kolaydır
16-45 f4 lens ben bu hafta sattım yaklaşık 500 lira civarıdır
55-300 DAL serisi lens ise yaklaşık 350-450 bandındadır
tabi bu söylediğim fiyatlar ürünün temizliğine göre +- olabilir
toplamda minimum 950, maksimum 1050 aralığında bu ürünleri edinebilirsiniz diye düşünüyorum,

bu ürünlerin içinde hem güzel bir geniş açı zoom objektifiniz olacak, hem güzel sonuçları olan bir tele objektifiniz olacak, hem de hem manuel zevkini yaşayacağınız hem de bana göre her çantada olması gereken portre de çekebileceğiniz bir lensiniz olacak, bunları ve K5 i alınca cebinizden minimum 2450, maksimum 2600 lira para çıkacak, ondan sonra kullanım zevkinize göre ileride kararınızı daha net verirsiniz ve bu lensleri de sa... dediğiniz anda satarsınız bilmiyorum benim düşüncem bu, forumdaşlarımızın da fikirleri önemli tabi

Çevrimdışı Fromdusktilldawn

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 28 Mart, 2013, 20:38:29 »
50mm 1.7 manuel lens A modlu veya M modlu 140-170 arasıdır, A modlu kullanım olarak biraz daha kolaydır
16-45 f4 lens ben bu hafta sattım yaklaşık 500 lira civarıdır
55-300 DAL serisi lens ise yaklaşık 350-450 bandındadır
tabi bu söylediğim fiyatlar ürünün temizliğine göre +- olabilir
toplamda minimum 950, maksimum 1050 aralığında bu ürünleri edinebilirsiniz diye düşünüyorum,

bu ürünlerin içinde hem güzel bir geniş açı zoom objektifiniz olacak, hem güzel sonuçları olan bir tele objektifiniz olacak, hem de hem manuel zevkini yaşayacağınız hem de bana göre her çantada olması gereken portre de çekebileceğiniz bir lensiniz olacak, bunları ve K5 i alınca cebinizden minimum 2450, maksimum 2600 lira para çıkacak, ondan sonra kullanım zevkinize göre ileride kararınızı daha net verirsiniz ve bu lensleri de sa... dediğiniz anda satarsınız bilmiyorum benim düşüncem bu, forumdaşlarımızın da fikirleri önemli tabi
[/quote]

Ben sıfır fiyatlarına bakmıştım :) ondan bu fark oldu.İnşaAllah yakın zamanda alıcam.
http://500px.com/photo/24416035 Şu keskinliğe bakar mısınız.Nikon hikaye

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 28 Mart, 2013, 20:43:29 »
ben daha önce ilk alandanım k5 i bir ihtiyaç dolayısı ile satmak zorunda kalmıştım, sonra diğer ucuz ama kaliteli olan K10D ve K20D makinaları ile çektim uzun süre, şimdi dün tekrar aldım K5 i, ne bileyim elinize aldığınızda aranızda duygusal bir bağ oluşuyor hemen oynayasın ve çekesin geliyor :)

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 28 Mart, 2013, 22:10:27 »
Merhaba,

PentaxShop olarak foruma ilk mesajımız.   
Pentax ürünleri ile ilgili her türlü konuda, satış öncesi ve sonrası desteklerimizle siz Pentax dostlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Forum yöneticileri de uygun gördüğü taktirde bu alanlardan Pentax dostlarımızla iletişim kurmaya çalışacağız. 

Her türlü soru, görüş ve önerilerinizi bizlere forum alanından yada [email protected] ulaşabilirsiniz.

K-5' iniz hayırlı olsun şimdiden.

Saygılarımızla.

Yetkili ağızdan ilgi. Daha ne olsun... :)

Pentax'ı dünyada çok savunmam herhalde. Sonuçta test etmediğim görmediğim muhatap olmadığım bir hizmet. Ama Türkiye'de olay biraz farklı benim için. Daha samimi, daha sıcak..... Başka bir kimliğe bürünerek Pentax alışverişleri yaptım Türkiye'de. Alışveriş öncesi, sonrası ve olası garanti durumlarının tümünü normal kullanıcı gibi test ettim. 10 üzerinden 10 puan diyorum sadece. :) Müşteri memnuniyetleri, garanti anlayışları yada bulunabilirlik... Türkiye'de fiyat dışında her şey 10 üzerinden 10 puan alacak seviyesinde. Fiyata çare bulunamıyor ki burada sıkıntı %5+%30+%18 gibi fahiş vergi oranları. 12 ay taksit imkanı ve ertesi günü ürünün elinizde oluşu belki de fiyat farkını koymaya değer nitelikte.

Sıradan kullanıcıların Pentax'a erişmesi, duyması, bilgi sahibi olması belki şu durumda zor ama Pentax çalışıyor. :)

Pentax kullanıcılarını vosvos araç sahiplerine benzetiyorum. Mesela karşı şeritten gelen tanımadığın vosvos kullanıcısına el sallayıp selektör yapabiliyorsun. :) Çıkın ve çarşıda yada kafede gördüğünüz bir Pentax kullanıcısıyla tanışmıyor olsanız bile sohbet edin. :) Gayette uzun zamandır tanışık gibi laflayabildiğinizi görün. Bunu farklı markalarda yapmak aynı duyguyu vermeyecektir. Eskişehir, Çanakkale, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya..... ilk defa gördüğüm kişilerle Pentax sayesinde tanıştım. :)

Hatta aklıma gelen ilk kişi Önder. Ablasının mezuniyeti için Ankara'daydı. Baktım elinde yeşil K-r. Yanına gittim. Tanıştık.. Aradan 1 yıl geçti ve hala sohbet ederiz. Onla tanışmamın tek bahanesi yeşil K-r'siydi. :))

Bu, işin belki de magazin kısmı ki kalitesinden bahsetmeye gerek duymuyorum. K-5 IIs ve K-5 II modelleri çıktıktan sonra kendime ocak ayı içinde K-5 aldım. Kötü ürün almayacak kadar açık gözüm. :) Pentax marka olarak zaten iyi. Kimi sert fotoğraf sevmez o zaman Pentax'ı da sevmez. Bu kişisel tercih meselesi aslında ama çıkıp markaya KÖTÜ diyemez. Derse, evrensel gerçekleri inkar etmiş olur. :)

Yazdığınız objektiflerin tümü çok iyi.  Portre seviyorsanız eğer 50-135mm en pratik olanı olur ama fiyatı yüksek. 18-55mm'de yanında 100-200 TL'lik bir objektif olmasına rağmen parasının hakkını veriyor. Bir süre 18-55mm WR ile gidin. İhtiyacınıza göre zaten yeni lens almak isteyeceksinizdir. Forumda da takip ederseniz tanıdık isimler farklı objektifler kullanmak adına uygun fiyata 2. el temiz ürünler satışa koyuyorlar. Sıfır almak tabi ki ayrı bir zevk sadece daha uygun fiyat olması adına öyle dedim. :) Sıfır ürünlerde de yardımcı olmaya çalışırım size, gerek fiyat gerek bulunabilirlik konusunda.
« Son Düzenleme: 28 Mart, 2013, 22:18:21 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 01 Nisan, 2013, 00:28:11 »
Herkese merhaba,
Yukarıda linki verilen siteyi ilk kez gördüğümü belirtmek isterim öncelikle.
Gelelim şimdi benim Türkiye'deki Pentax fiyatları ve bu arada dolaylı olarak da bahsi geçen sitenin fiyatlarına olan eleştirilerime.
Sayın moderatörümüze saygıda kusurumuz olamaz ancak bu fiyatlar konusundaki görüşlerine katılamayacağım.
1)Türkiye'deki fiyatların pahalı olmasının nedenlerini vergi olarak açıklamışlar.Acaba gerçekten öyle mi?Ben hiç de öyle düşünmüyorum.Dahası bu ürünü Amerika'da satan bir üretici sıfır gümrükle ithal etmiyor;o da gümrük vergisi ödüyor hem dahası asla gelir vergisinden kaçamıyor;bizim esnafımız ise işini iyi bilir,kaçı acaba Amerika'daki vergileri ödüyorlar?Bir laf vardır;Amerika'da iki şeyden kaçamazsınız:1-Ölüm 2-Vergi. Yani adamların atasözü olmuş.Onlar da gümrük ödüyor ve gelir vergisi ödüyorlar.Maliyetler bizden de pahalı çünkü herifler bir de reklam yapıyorlar.Siz Türkiye'de hiç Pentax reklamı gördünüz mü?Dahası bizim ithalatçılar neden ithalatta ödedikleri vergiyi sonradan devletten aldıklarını neden söylemiyorlar?! Çok defalar ithalat yapmış biriyim;bilerek konuşuyorum naçizane.
Peki gelelim Türkiye ile ABD gibi diğer ülkeleri karşılaştırmaya.ABD'de Pentax K5'in body fiyatını 730 dolara bile bulabiliyorsunuz.Hadi 800 dolar olsun fazla fazla.Peki K5 II ne kadar orada?Yani şeytanın gizlendiği yer burada.K5 II yaklaşık 1100-1200 dolara bulunabiliyor.Peki K5 ile K5 II arasındaki fark ne kadar?400 dolar.Bu da fazla fazla.Peki Türkiye'deki K5 II ne kadar? 4500 lira ! Allah aşkına bunu ABD'de satan da para kazanıyor ve kar ediyor, o da gümrük ödüyor hem de bizimkiler gibi parasını geri de alamıyor.Peki şimdi bir hevesle 4500 liraya bu makineyi alsam (yurtdışının iki katı fiyata,belki de daha fazla.) ne kadar süre bu fiyatta kalır bu makine sizce?3ay?6 ay? bakın yıl bile diyemiyorum.1 yıl? belki...sanmam... Nedense millet olarak çok fırsatçı olduğumuzu ve bunun genlerimize işlediğini düşünüyorum.Tamam garantisi var deniyor,peki kaçımız sıfır makine alıyoruz? Hep elden almıyor muyuz? Garantisi var mı aldığımız makinelerin? Yok.Peki neden elden alıyoruz?Çünkü fahiş paralara satılıyor sıfırları.Kimse kusuruma bakmasın ama hayatımda hiçbir şart altında doğruları söylemekten korkmadım,ve diyorum ki,bu 4500 liraya satılan makinelerin firmaya maliyeti amerikadaki perakende fiyatından da çok değildir değil mi?Peki bu kar oranı fahiş değil mi?Garanti versen nolur vermesen nolur?O kadar farkı vereceğime garantisiz ürün alırım daha iyi.Tamir ücreti hayatta o kadar fiyat farkı etmez çünkü.
 Bir diğer husus da K5 ile K5 II nin bu kadar arada fiyat olacak kadar ne farkı var Allah aşkına?nihayetinde o da bir K5.Yani modifiye edilmiş AF sistemi ve birkaç rötuş.Ha,tamamen başka bir model olur,anam anam bir fark olur anlarım.Ama bu nasıl bir pazarlama işidir?Ben kendi adıma asla bu fiyatlardan bir K5 II almam,ve almayacağım.Bana göre K5 II fiyatı 2500-2700 TL bandından fazla etmez.Kimse kusura bakmasın ama bu insanları kaz gibi yolmaktır.Dayanamayıp yazdım fiyatları görünce.Tamam Pentax'ı seviyoruz ama kimse bizim bu sevgimizi süistimal etmesin bence.
 Saygıdeğer moderatörümüzden de af diliyorum , ama umarım bu mesajımı hoşgörü ile karşılayacaklardır,nihayetinde kendi çıkarım için değil insanları uyarmak için yazdığımı düşünüyorum.Herkese hürmetler,selametle...
"İnsan gördüğüne inanır,inandığını da görür."
Pentax K50
Pentax HD -DA 16-85mm F3.5-5.6ED DC WR

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
« Yanıtla #21 : 01 Nisan, 2013, 00:35:56 »
Herkese merhaba,
Yukarıda linki verilen siteyi ilk kez gördüğümü belirtmek isterim öncelikle.
Gelelim şimdi benim Türkiye'deki Pentax fiyatları ve bu arada dolaylı olarak da bahsi geçen sitenin fiyatlarına olan eleştirilerime.
Sayın moderatörümüze saygıda kusurumuz olamaz ancak bu fiyatlar konusundaki görüşlerine katılamayacağım.
1)Türkiye'deki fiyatların pahalı olmasının nedenlerini vergi olarak açıklamışlar.Acaba gerçekten öyle mi?Ben hiç de öyle düşünmüyorum.Dahası bu ürünü Amerika'da satan bir üretici sıfır gümrükle ithal etmiyor;o da gümrük vergisi ödüyor hem dahası asla gelir vergisinden kaçamıyor;bizim esnafımız ise işini iyi bilir,kaçı acaba Amerika'daki vergileri ödüyorlar?Bir laf vardır;Amerika'da iki şeyden kaçamazsınız:1-Ölüm 2-Vergi. Yani adamların atasözü olmuş.Onlar da gümrük ödüyor ve gelir vergisi ödüyorlar.Maliyetler bizden de pahalı çünkü herifler bir de reklam yapıyorlar.Siz Türkiye'de hiç Pentax reklamı gördünüz mü?Dahası bizim ithalatçılar neden ithalatta ödedikleri vergiyi sonradan devletten aldıklarını neden söylemiyorlar?! Çok defalar ithalat yapmış biriyim;bilerek konuşuyorum naçizane.
Peki gelelim Türkiye ile ABD gibi diğer ülkeleri karşılaştırmaya.ABD'de Pentax K5'in body fiyatını 730 dolara bile bulabiliyorsunuz.Hadi 800 dolar olsun fazla fazla.Peki K5 II ne kadar orada?Yani şeytanın gizlendiği yer burada.K5 II yaklaşık 1100-1200 dolara bulunabiliyor.Peki K5 ile K5 II arasındaki fark ne kadar?400 dolar.Bu da fazla fazla.Peki Türkiye'deki K5 II ne kadar? 4500 lira ! Allah aşkına bunu ABD'de satan da para kazanıyor ve kar ediyor, o da gümrük ödüyor hem de bizimkiler gibi parasını geri de alamıyor.Peki şimdi bir hevesle 4500 liraya bu makineyi alsam (yurtdışının iki katı fiyata,belki de daha fazla.) ne kadar süre bu fiyatta kalır bu makine sizce?3ay?6 ay? bakın yıl bile diyemiyorum.1 yıl? belki...sanmam... Nedense millet olarak çok fırsatçı olduğumuzu ve bunun genlerimize işlediğini düşünüyorum.Tamam garantisi var deniyor,peki kaçımız sıfır makine alıyoruz? Hep elden almıyor muyuz? Garantisi var mı aldığımız makinelerin? Yok.Peki neden elden alıyoruz?Çünkü fahiş paralara satılıyor sıfırları.Kimse kusuruma bakmasın ama hayatımda hiçbir şart altında doğruları söylemekten korkmadım,ve diyorum ki,bu 4500 liraya satılan makinelerin firmaya maliyeti amerikadaki perakende fiyatından da çok değildir değil mi?Peki bu kar oranı fahiş değil mi?Garanti versen nolur vermesen nolur?O kadar farkı vereceğime garantisiz ürün alırım daha iyi.Tamir ücreti hayatta o kadar fiyat farkı etmez çünkü.
 Bir diğer husus da K5 ile K5 II nin bu kadar arada fiyat olacak kadar ne farkı var Allah aşkına?nihayetinde o da bir K5.Yani modifiye edilmiş AF sistemi ve birkaç rötuş.Ha,tamamen başka bir model olur,anam anam bir fark olur anlarım.Ama bu nasıl bir pazarlama işidir?Ben kendi adıma asla bu fiyatlardan bir K5 II almam,ve almayacağım.Bana göre K5 II fiyatı 2500-2700 TL bandından fazla etmez.Kimse kusura bakmasın ama bu insanları kaz gibi yolmaktır.Dayanamayıp yazdım fiyatları görünce.Tamam Pentax'ı seviyoruz ama kimse bizim bu sevgimizi süistimal etmesin bence.
 Saygıdeğer moderatörümüzden de af diliyorum , ama umarım bu mesajımı hoşgörü ile karşılayacaklardır,nihayetinde kendi çıkarım için değil insanları uyarmak için yazdığımı düşünüyorum.Herkese hürmetler,selametle...

Ne diyim abi, duygularıma tercüman olup benden hızlı davranmışsın. Sana sonuna kadar katılıyorum bu konuda.
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı aghytn

« Yanıtla #22 : 01 Nisan, 2013, 00:38:40 »
Ne diyim abi, duygularıma tercüman olup benden hızlı davranmışsın. Sana sonuna kadar katılıyorum bu konuda.

Kesinlikle katılıprum zaten en bastan demistim

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Sony A7ıı
Sony Vario-Tessar T* FE 16-35mm f/4 Za Oss
Sony Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA
Sirui T-1005X Tripod ve G-10KX Ball Head
ThinkTank Urban Approach 5 Shoulder Bag
Gopro HERO4 Silver Edition
+EbiK GıBıK

Çevrimdışı aghytn

« Yanıtla #23 : 01 Nisan, 2013, 00:41:22 »

Kesinlikle katılıprum zaten en bastan demistim

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Sony A7ıı
Sony Vario-Tessar T* FE 16-35mm f/4 Za Oss
Sony Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA
Sirui T-1005X Tripod ve G-10KX Ball Head
ThinkTank Urban Approach 5 Shoulder Bag
Gopro HERO4 Silver Edition
+EbiK GıBıK

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 01 Nisan, 2013, 00:52:49 »
Estağfurullah Serdinç bey,
Ama inanın insanları Pentax'tan soğutmaktan başka işe yaramaz bu fiyat politikası.Benim düşüncem bu.Bu kadar karı altın madeni olanlar yapamıyor yahu Allah aşkına.Hatta sırf Pentax makine almak için yurtdışına çıkasım geliyor bazen.Gezip tozmam da bedavaya gelir diye düşünmüyor da değilim :)
"İnsan gördüğüne inanır,inandığını da görür."
Pentax K50
Pentax HD -DA 16-85mm F3.5-5.6ED DC WR

Çevrimdışı ercan69

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 01 Nisan, 2013, 01:16:11 »
happyprince sana katılmamak elde değil ellerine sağlık deyip bende bir iki şey ekleyeyim. gerçi konu sapmaya başlamaz umarım

türkiyede ne firmalar.nede yekili satıcıları nede kimse bu işi düzeltemez.benim yıllardır savunduğum bir proje vardır. pentax kullanıcısının bundan başka kutuluşu yokdur. fiyat acısından herzaman mağdur olamaya devam edecekdir bu kaçınılmaz.pentax kullanıcısı farklıdır.gerekli şartlar oluşturulursa hem bizler mağdur durumdam kutuluruz.hemde türkiyede pentaxı değişik ufuklar bekler.bunu ne yetkili satıcısı kurtarabilir nede satışını yapan mağzalar. dedim ve ticaret olayına geldimi ayrı sayfa açamak lazım çooook uzun konu

tek bir çare ve kurtuluş vardır oda benim projemdir . bunu gerçekleştırebilirmiyim oda çoğu zaman ben bile inanmıyorum sanki alice harikalar diyarında gibi geliyor neyse projeye geleyim

kooparatifleşmekdir istanbulda bir dernek açıp potansiyel kullanıcıyı bir araya toplamakdır bunun içinde kartlı üyeler avantajları teknik servis ve fix bir noter tarafından onaylanmış fiyat listesi.üyelri aydatlı yapmak ve bu aydat karşılığında kooparatifin getirdiklerinden faydalanmak konu ve proje çok uzunda korkuyorum birazdan hakkımda ya topik açılır yada adım gümrük polisine verilir hakkımda tekrar soruşturma başlar veya pentax fransaya fax çekerler. neyse belki özelden bir gün çok çok sohbet etme fırsatı olur

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 01 Nisan, 2013, 01:17:28 »
Yok ne demek tabi ki istediğiniz gibi yazabilirsiniz. Ancak o kadar tos pembe olmadığına eminim.

Başta anlaşılmayan noktalar şunlar:

1- İthalatçı firma kendi kesesinden asla reklam yapmak zorunda değildir. Yaptığı reklam(lar) kendi keselerinden çıkar ve merkeze bu gider olarak gösterildikten sonra kendi ceplerinden çıkan para iade alınabilir. Yada merkez reklam payı ödemesi yapar, ithalatçı firma da buna göre reklam piyasayı oluşturabilir kendine. Siz hiç herhangi bir Toyota plazasının dergilere yada televizyon kanallarına Türkiye geneli reklam verdiğini gördünüz mü? Her plaza sahibi çok çok bulunduğu şehirde küçük çaplı reklamlar yaparlar. Genel reklamlar her zaman Toyota merkezin işidir. Buna benzer bu iş. Pazar olarak Fransa'ya bağlı olan bu Pentax markasında görev NarA.Ş.'de değil dolaylı yolla Pentax Fransa'ya düşüyor. Türkiye'ye gelip reklam yapacak. Yada "işte size para, reklam yapın" diyecek. Kızmak isterseniz Pentax Fransa üzerine kampanya yapabiliriz.

2- İthalatçı firma fiyatları hep fahiş tutar. İthalatçı firma için satış yapmak ayak bağıdır, gereksiz iş gücü gibidir. 1 tane 2 tane ürün satmaz. Ahmet Mehmet arayacak "ürünüm de şu var, bende böyle oldu, şu yok mu? aaa böyle böyle mi?" trilyon ciro yapan firmalar neden uğraşsın ki bunun için? Fiyat inmez, ve bu tarz konularda çokta kolaylık sağlamaz. Sadece bulunabilirliği sağlamak adına biz buradayız diyerek site yayına koyar. Asıl zincir şube firmalardadır. İthalatçı firma X firmasına 100 tane 1000 tane stok verir, ve X firması fiyatları düşer müşteri bulur. Yada müşteriyle birebir ilişkilere girer, makineyi anlatır, bilgi verir felan filan....

Ortada ciddi hatalar var. Ama bahsettiğiniz konularda hata benim için yok. NarA.Ş.'nin aldığı yeni kararlar var, farklı bir satış strateji belirlediler. Bahsetmemin mümkünatı tabi ki yok. Ancak başarıya ulaşır mı bekleyip göreceğiz. Kısır döngüyü ısrarla sürdürenler Fransa yetkilileri. 70 milyon nüfuslu Türkiye'yi sanırım yeterli güçlü bir pazar olarak görmüyorlar. :)

Canon'un Türkiye pazarına nasıl girdiğini bileniniz var mı? Yeni jenerik bilmez. Eskilerimize yöneltiyorum soruyu.
PENTAX K-3

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 01 Nisan, 2013, 01:28:47 »
happyprince sana katılmamak elde değil ellerine sağlık deyip bende bir iki şey ekleyeyim. gerçi konu sapmaya başlamaz umarım

türkiyede ne firmalar.nede yekili satıcıları nede kimse bu işi düzeltemez.benim yıllardır savunduğum bir proje vardır. pentax kullanıcısının bundan başka kutuluşu yokdur. fiyat acısından herzaman mağdur olamaya devam edecekdir bu kaçınılmaz.pentax kullanıcısı farklıdır.gerekli şartlar oluşturulursa hem bizler mağdur durumdam kutuluruz.hemde türkiyede pentaxı değişik ufuklar bekler.bunu ne yetkili satıcısı kurtarabilir nede satışını yapan mağzalar. dedim ve ticaret olayına geldimi ayrı sayfa açamak lazım çooook uzun konu

tek bir çare ve kurtuluş vardır oda benim projemdir . bunu gerçekleştırebilirmiyim oda çoğu zaman ben bile inanmıyorum sanki alice harikalar diyarında gibi geliyor neyse projeye geleyim

kooparatifleşmekdir istanbulda bir dernek açıp potansiyel kullanıcıyı bir araya toplamakdır bunun içinde kartlı üyeler avantajları teknik servis ve fix bir noter tarafından onaylanmış fiyat listesi.üyelri aydatlı yapmak ve bu aydat karşılığında kooparatifin getirdiklerinden faydalanmak konu ve proje çok uzunda korkuyorum birazdan hakkımda ya topik açılır yada adım gümrük polisine verilir hakkımda tekrar soruşturma başlar veya pentax fransaya fax çekerler. neyse belki özelden bir gün çok çok sohbet etme fırsatı olur

Abi ütopik fikir. Gerçekleşmesine mümkün gözüyle bakmıyorum. Ticari firmada her şey ticarete bağlıdır. Kredi notu sistemini bilir misiniz? Aynı mantıkla büyük firmaların yatırımları belirlenebilir. Pentax'ı Türkiye'de her rafta görmek istiyorsanız önce Pentax yetkililerinin Türkiye'yi canlı pazar görmelerini sağlamalı. Pentax yetkilisi diyorsam da takım elbiseli 2-3 kişi değil. 100'den fazla çalışan belkide...

Türkiye ne yazık ki 2. sınıf pazar konumunda. Ve NarA.Ş. değil kim gelirse gelsin bu Fransa'nın tutumu değişmedikçe çok bir atak beklenemez. Şirketler olaya duygusal bakmaz, "koyduğum para aldığım para" zihniyetiyle gelişir her şey. X firması merkez tarafından desteklenmedikçe, ilerisini göremedikçe ne reklam yapar kendi kesesinden.

Bu konular bizi hakikaten aşan konular. Yatırım uzmanlarından geçen analizler... İnanın toz pembe değil bu iş. :) 100 ürün al, %10 kar koy sat zihniyetiyle sadece esnaf olunabilir. Ciro meblağları çok yüksek. Ağır işleyen süreç.
« Son Düzenleme: 01 Nisan, 2013, 01:33:32 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
« Yanıtla #28 : 01 Nisan, 2013, 01:45:27 »
Tamam anladik, NAR'a xxx surdurmuyoruz da NAR'da deseki -Nar burda sadece bir ornek- kardes bu Turkiye piyasasinda bizim satismiz neden bu Canikon gibi degil dese. Alsa sapkasini onune. Bi kere birakalim Fransayi falan. Sirket olarak yatirimcilik gorevi usteleniyorsan sirket sana "al kardesim bu senin reklam paran, git bununla Turkiye de reklam cek"demiyorsa hani sen yatirimcisin ya, sen oneride bulunursun, sonra da dersin ki "biz oneride bulunduk ama fransa onay vermedi" vs. Zaten
Pentaxin reklam eksigi sadce Turkiyede degil tum dunyada. Ozellikle reklm giderleri konusundan sirketler daha farkli yaklasiyorlar. Hepsi vergiden yirtma cabasindalar. Yani burda Nar'in ciddi ciddi savunuculugunu yapmak bana biraz farki hissettirdi. Nyse konu uzamasin. Umarim adam gibi bile demiyorum, gunun birinde bi tane Pentax reklami cikar da hepimiz izleriz.

Sent via my Samsung.
« Son Düzenleme: 01 Nisan, 2013, 01:53:37 Gönderen: bFeeL »
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı ercan69

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 01 Nisan, 2013, 02:10:34 »
Tamam anladik, NAR'a xxx surdurmuyoruz da NAR'da deseki -Nar burda sadece bir ornek- kardes bu Turkiye piyasasinda bizim satismiz neden bu Canikon gibi degil dese. Alsa sapkasini onune. Bi kere birakalim Fransayi falan. Sirket olarak yatirimcilik gorevi usteleniyorsan sirket sana "al kardesim bu senin reklam paran, git bununla Turkiye de reklam cek"demiyorsa hani sen yatirimcisin ya, sen oneride bulunursun, sonra da dersin ki "biz oneride bulunduk ama fransa onay vermedi" vs. Zaten
Pentaxin reklam eksigi sadce Turkiyede degil tum dunyada. Ozellikle reklm giderleri konusundan sirketler daha farkli yaklasiyorlar. Hepsi vergiden yirtma cabasindalar. Yani burda Nar'in ciddi ciddi savunuculugunu yapmak bana biraz farki hissettirdi. Nyse konu uzamasin. Umarim adam gibi bile demiyorum, gunun birinde bi tane Pentax reklami cikar da hepimiz izleriz.

Sent via my Samsung.

++++++

İlk DSLR'mi aldım. Sorunlar, tavsiyeler, temel ayarlar [Pentax K-r]

Başlatan Oldubitti

Yanıt: 9
Gösterim: 8676
Son İleti 12 Mayıs, 2016, 10:22:24
Gönderen: Lupara
Pentax k-r aldım. Ama ıso ayarı yapamıyorum. Yardım edebilir misiniz?

Başlatan demirferrum

Yanıt: 33
Gösterim: 22010
Son İleti 15 Mart, 2013, 19:37:40
Gönderen: rsimsek
hepinizi kurtardım vee artık bende pentax kullanıcısıyım :))

Başlatan naimmazman

Yanıt: 11
Gösterim: 9088
Son İleti 24 Nisan, 2012, 12:34:47
Gönderen: rsimsek
Pentax makineler ve Yongnuo flaşlar hakkında soru

Başlatan Mhy

Yanıt: 3
Gösterim: 4041
Son İleti 11 Kasım, 2013, 18:15:09
Gönderen: Mhy
Pentax K-5 IIS aldım lens seçimi için yardım.

Başlatan mremre

Yanıt: 17
Gösterim: 14741
Son İleti 09 Aralık, 2013, 15:31:05
Gönderen: mremre