Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok iyi bir girişim. Yönetim olarak pasif ve adminleri gereksiz insanlardan oluşmuş bir forumdu. 3-5 kişinin kendi malı gibi kullandığı bir forumun uzun süre kalması imkansızdı. Adında PENTAX ibaresi,adı geçen hiç bir oluşum PENTAX düşmanı bir düşüncede olamaz. Bu adice davranışa ben son verecektim benden önce davrandılar. Başkası satın aldı. PENTAX markasını kötüleyen bir oluşum halini almıştı.Diyeceksiniz ki PENTAX babamızın malımı neden kendi malım gibi davranayım. Bu düşüncede olanlar ahlak anlayışı zayıf insanlardır. Sen yıllarca PENTAX kullan sonra başka markaya geçtiğinde PENTAX'ı kötülemeye başla. Be adi kişilik PENTAX kötüydü neden yıllarca kullandın. Neden hala PENTAX sitesinde atıp tutuyorsun . Tekrar ediyorum gereksiz ve pasif insanların yönetiminde olan bir oluşumdu. www.pentaxkötülemenoktası.com diye dalga geçiyordu insanlar.Daha söylemek istediğim çoook şey var ama o kişiliksizlere fazla söz söylemeye gerek yok.Gölge etme başka ihsan istemem derim geçerim
Bu yazı beni gerçekten çok üzdü... Herbiriyle yüzyüze veya sanal ortamda bireysel olarak tanışmışlığım sohbetim hukukum var... Kişisel husumetinizi "sebep ne olursa olsun" bu tip kelimelerle yansıtmanız hoş değil...Mod arkadaşların çoğunu yakından tanırım... Hiçbirinde Pentax babamızın malı havası yoktu... Ve herbiri Pentax dijitallerinin yaygınlaşması ve bililinirliğini arttırma konusunda çokça mesai harcamış kişiler...Gıyabında mod arkadaşların ismini vermeyerek vasıfları konusunda birkaç örnekleme yapayım...2 İzmirli mod dergilere gezi yazısı yazıp fotoğraflarını çekiyordu...Biri hala aktif olarak yarışmalara katılıp Pentax'ın yüzakı oluyor...İstanbuldan bi mod da tekno dergilere ürün eleştirileri yazıyor...Diğer ikisi dijitalfokus gibi hatrı sayılır forumlarda fotoğrafları üstdüzeyde olan insanlar...Benim Pentaxla olan bir gönül bağım var... Bunu da oluşmasına sebep o forumdur... Ve database'i gerçekten arşiv niteliğindedir...Az buçuk bişeyler öğrenebildiysek çoğu onların sayesinde olmuştur...Paylaşım son zamanlarda bitmişmiş... Azıcık objektif olalım lütfen... Açın bakın son 2 yılda açılmış portfolyo topiği sayısına ve fotoğraflara...Burda paylaşılan tüm fotoğrafların sayından fazladır sadece portfolyo topiği içinde paylaşılanlar... Bazı üyelerin 200lü rakamlarda listelediği fotoğraflar vardı... Burda kaç kişinin var o kadar eklenmiş fotosu?Ya yapmayın yazık günah... Emeğe saygı azıcık... Kişisel husumetimizi yansıtmayalım genele malolmuş forumlara...Baha satın almış forumu, yönetimce böyle de bi karar almış... Üyeleri olarak bana sordu mu ne düşünüyorsun diye, sordu mu hiçbir üyeye... Ne diyim ben de sizin gibi "Pentax babasının malı mı kapattı bana sormadı" diye... Yüzüm kızarır benim bunu söylersem... Bu yetki onun elinde ve kendine göre sebepleri vardır... Adam vermiş parayı almış... Saygı duyarım... Tasarrufu da yönetime ait olarak duruşunu sergiler yada bakış açısını yansıtır...
@PENTAXsenin gibi ler yüzünden o site o hala geldi...oradaki dostluk sevgi arkadaşlık bağı hangi sitede vardı?aynı çatı altında olmamız neden kötü olsun ?hepimizin amacı fotoğraf ve arkadaşlık iseburadada olur..
Arkadaşlar güzel bir haber paylaşmak istemiştim. Tartışma ortami yaratmak istememiştim. Bireysel atismalar olmamalı. İyi ya da kötü yorum yapılabilir ama bunun atismadan ziyade yorum çerçevesinde kalmasını rica edeceğim. Şuan uygun değilim. İlk fırsatta başlıktaki karşılıklı atisma metinlerini kaldiracagim.
Şahsen ben de bunu garipsedim. Biraz şuna benzemiş: Bir firma gidip rakip firmayı satın alıyor ve kapatıyor. Ben hatta diyordum, ne güzel iki tane türk pentax forumu var diye. Koskoca arşivlerle dolu bir sitenin satın alınıp erişime kapalı tutulacağı nasıl güzel haber olabilir ki ?