Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar bu başlık altında herkes kullandığı modelin menüsündeki güzel bir özellikten bahsedebilir. Pek çoğumuz menüdeki tüm ayarları bilmiyoruz diye düşünüyorum. En azından kendi adıma konuşayım, bir çok menü ayarını ne işe yaradığını bilmediğim için kullanmıyorum. Sizleri buradan bu konuda paylaşıma davet ediyorum. Örneğin K-5 menüsünde C2 başlığındaki ............... ne işe yarar? gibi bilmediğimiz şeyleri de buradan bilenlere sorabiliriz.
Bu terazi olayı bütün modellerde var mı. Mesela k-r de
Halk diliyle su terazisi. Vizörde alt tarafa yerleştirmişim; genelde insanlar ilk baktığında pozlama değeri sanıyor onu ama makine hareket ettikçe anlıyorlar eğimle değişiyor.
Arkadaşlar keskinliği makina üzerinden arttırmak için önerilerinizi bekliyorum. Makiana K-5
Çok güzel bir düşünce aynen Ayarların çoğunu bilmiyoruz. Burda sadece iyi değilde özellikleri bilenler açıklama yapabilir böylelikle bir gün o yazılan özellikler birisinin işine yarıyabilir;)
Hikmet K-5 te makinayı dikey tuttuğumuzda fotografı döndüren özellik ayarını buldun mu?
Yok abi hala bulamadım ki olduğunu da zannetmiyorum yani K-7'de ki o özelliği koymamışlar K-5'e Keşke koysalarmıştı. Çünkü ben k7'nin o özelliğini çok seviyordum.
Mail atmak lazım Pentax'a bu konuda. Yazılımla düzelecektir diye düşünüyorum. İngilizcesi iyi arkadaşlardan destek alalım.
Başlatan bigbigbig