Gönderen Konu: Tartışma Hakkında Bilgilendirme  (Okunma sayısı 9987 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı REİS

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tartışma Hakkında Bilgilendirme
« Yanıtla #15 : 08 Ocak, 2013, 19:03:00 »
''Tartışmalar Hakkında Bilgilendirme'' gibi bir başlık altında bile, bana göre lüzumsuz tartışmalar sürüp gideceğe benziyor.
 Yönetim bir biriyle telefon irtibatı olan birbirini tanıyan 3 üyenin ''Etik Kurul'' adı altında görev yapmasını uygun bulursa kendi aramızda göstereceğimiz adaylar arasından 3 üye seçelim. Fotoğrafı bilen, meslek ahlakına önem verdiğine inandığımız 3 tecrübeli üye.
Etik Kurul karar versin , yönetim uygulasın. Ve bu kararlara da kimse itiraz etmesin.

İkazlar, dikkat çekmeler, v.s Devlette dahi gizli yapılır. Takdirler, taltifler başkaları da özensin diye açıktan yapılır.
Burada başlık altında bir kişiyi ilgilendiren bir sıkıntıya yazılan yazıdan sonra, arkası kesilmeyecek tartışmalar hiç de hoş olmuyor. İşin içine enaniyet giriyor, cevap cavabı doğuruyor. Sevdiği bir insanın sıkıştığını düşünen, ilgisiz bir üye daha işin içine giriyor, uzayıp gidiyor.Ve, bu çoğu hiç kimseye hiçbir şey vermeyen yazıları üyelerin çoğu okumak zorunda kalıyor.

Her başlık altına mutlaka bir şeyler yazma ihtiyacı duyan üyeler de var maalesef. Bu sefer post kasma denen hadise ortaya çıkıyor.
Başlıklara yazdığımız yazılar birkaç kelimecik de olsa okuyana bir şeyler verebilmeli bence.
Ben şahsen site yapılanması ile ilgili bir kaç şematik teklifimi yönetici arkadaşlara sunmuştum. Fotoğrafların çoğu hala makine isimlerinin altında paylaşılmaya devam ediliyor. En azından ''Pentax foto Galeri'' veya ''500px.com ''gibi bir sitenin kategorileri esas alınarak fotoğraf paylaşmalıyız. Fotoğraf Paylaşma başlığının alt gurubunu oluşturacak bu kategoriler de sadece fotoğraf paylaşmalı ve o fotoğraflar üzerinde konuşmalıyız.
Benim naçizane önerilerim bunlar..

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #16 : 08 Ocak, 2013, 19:12:35 »
''Tartışmalar Hakkında Bilgilendirme'' gibi bir başlık altında bile, bana göre lüzumsuz tartışmalar sürüp gideceğe benziyor.
 Yönetim bir biriyle telefon irtibatı olan birbirini tanıyan 3 üyenin ''Etik Kurul'' adı altında görev yapmasını uygun bulursa kendi aramızda göstereceğimiz adaylar arasından 3 üye seçelim. Fotoğrafı bilen, meslek ahlakına önem verdiğine inandığımız 3 tecrübeli üye.
Etik Kurul karar versin , yönetim uygulasın. Ve bu kararlara da kimse itiraz etmesin.

İkazlar, dikkat çekmeler, v.s Devlette dahi gizli yapılır. Takdirler, taltifler başkaları da özensin diye açıktan yapılır.
Burada başlık altında bir kişiyi ilgilendiren bir sıkıntıya yazılan yazıdan sonra, arkası kesilmeyecek tartışmalar hiç de hoş olmuyor. İşin içine enaniyet giriyor, cevap cavabı doğuruyor. Sevdiği bir insanın sıkıştığını düşünen, ilgisiz bir üye daha işin içine giriyor, uzayıp gidiyor.Ve, bu çoğu hiç kimseye hiçbir şey vermeyen yazıları üyelerin çoğu okumak zorunda kalıyor.

Her başlık altına mutlaka bir şeyler yazma ihtiyacı duyan üyeler de var maalesef. Bu sefer post kasma denen hadise ortaya çıkıyor.
Başlıklara yazdığımız yazılar birkaç kelimecik de olsa okuyana bir şeyler verebilmeli bence.
Ben şahsen site yapılanması ile ilgili bir kaç şematik teklifimi yönetici arkadaşlara sunmuştum. Fotoğrafların çoğu hala makine isimlerinin altında paylaşılmaya devam ediliyor. En azından ''Pentax foto Galeri'' veya ''500px.com ''gibi bir sitenin kategorileri esas alınarak fotoğraf paylaşmalıyız. Fotoğraf Paylaşma başlığının alt gurubunu oluşturacak bu kategoriler de sadece fotoğraf paylaşmalı ve o fotoğraflar üzerinde konuşmalıyız.
Benim naçizane önerilerim bunlar..

Yunus abi,

Gerçekten içten tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum sana. Noktası noktasına katılıyorum söylediklerine.
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 08 Ocak, 2013, 20:24:36 »
Yunus abi her zaman ki gibi yol gosterici biri oldu. :)

Fikir gelistirilsin, proje misali sunulsun ve uygulamaya hemen gecelim.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
« Yanıtla #18 : 08 Ocak, 2013, 20:29:48 »

bu öneri güzel bence uygulanabilir hatta bir üye Yunus abi olabilir.
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı REİS

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 08 Ocak, 2013, 21:16:37 »
bu öneri güzel bence uygulanabilir hatta bir üye Yunus abi olabilir.
Teşekkür ederim Gökhan..
Ben şirket ve Devlet yönetiminde bir hayli tecrübeye sahibim. Ama fotoğraf konusunda iyi bilenlerden olmadığım gibi, geçmiş bir tecrübem de yok.

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
« Yanıtla #20 : 08 Ocak, 2013, 21:50:57 »
Teşekkür ederim Gökhan..
Ben şirket ve Devlet yönetiminde bir hayli tecrübeye sahibim. Ama fotoğraf konusunda iyi bilenlerden olmadığım gibi, geçmiş bir tecrübem de yok.

abi burada onemli olan adaleti saglamak .fotograf cok onemli degil, yillarin birikimi ve deneyimli oldugunuz isler bence bu tecrubeyi saglayabilir sizde.
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

tekinal43 isimli kullanıcı hakkında

Başlatan solidsnake89

Yanıt: 4
Gösterim: 3322
Son İleti 16 Temmuz, 2015, 19:56:11
Gönderen: guvenfesli
RASKOLY ADLI KULLANICI HAKKINDA...

Başlatan zahrey

Yanıt: 1
Gösterim: 2884
Son İleti 08 Ekim, 2015, 23:02:31
Gönderen: Baha